Na Wings for Life več kot 4000 tekačev

Na Wings for Life več kot 4000 tekačev
09.05.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Že četrtič zapored je v Sloveniji potekal tek fundacije Wings for life, ki se ga je udeležilo okoli 4000 tekačev.

Minula nedelja je bila, kljub nekaj dežnim kapljam, vseeno dober dan za tek. Zato ni čudno, da se je teka fundacije Wings for life, ki s tekom zbira denar za raziskovanje zdravljenja poškodb hrbtenjače, udeležilo več kot štiri tisoč tekačev. Na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer so tekači točno ob 13.00 začeli s tekom, je bil tudi letošnji častni pokrovitelj tega teka, slovenski predsednik Borut Pahor, ki je skupno pretekel 21 km. Poleg njega pa je na teku teklo tudi veliko drugih znanih obrazov, med drugim Jerca Zajc Šuštaršič, voditeljica Planet TV, ki je pretekla 27 km.
Sicer pa je vsak tekač pretek toliko kilometrov kot je zmogel, drugi pa so tekli toliko časa, dokler jih ni prehitelo zasledovalno vozilo. To se na pot poda trideset minut za tekači in ko jih prehiti, morajo ti zaključijo s tekom. Letos je med ženskami kot zadnjo ujel mlado devetnajstletno Evo Zorman, ki je pretekla 40 km; med moškimi tekači pa rusa Ivana Motorina, ki je pretekel dobrih 60 km.

Tek za omenjeno fundacijo je na isti dan ali dan prej potekal tudi drugod po svetu - na šestih celinah in na kar 111 lokacijah, skupno pa je na tekih sodelovalo več kot 155 tisoč tekačev, ki so v seštevku pretekli kar 1. 431 183km. Tekač, ki je pretekel največ kilometrov, kar 88, je bil Poljak Bartosz Olszewski, ki je tekel v Milanu. Med ženskami pa je največ kilometrov (68km), pretekla prav tako Poljakinka, Dominika Stelmach, ki velja tudi za zmagovalko v globalnem merilu. Nov rekord pa je postavil tekač na vozičku, Aron Anderson iz Švedske, ki je v Dubaju z vozičkom predelal kar 92,14 km. Sicer pa se je tekla organizacije Wings for life udeležila tudi naša tekačica Lucija Krkoč, ki je skupno pretekla kar 45km. 

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ