Plavanje namesto teka? Zakaj pa ne!

Plavanje namesto teka? Zakaj pa ne!
15.05.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Če boste tudi vi v teh vročih dneh tek kdaj pa kdaj zamenjali za plavanje, si poglejte, kako lahko tega prav tako izkoristite za trening.

Plavanje je odličen način za krepitev telesa v vseh letnih časih, mnogi tekači pa v poletnih dneh z njim zamenjajo tekaške treninge, saj je za te včasih preprosto prevroče. A kako plavanje spremenit v učinkovit trening? Poskusite takole ...

Prsno plavanje
Če ne obvladate raznoraznih plavalnih slogov, bo tudi prsno plavanje za začetek čisto dovolj. Poskusite le plavati čim hitreje ali pa različno hitro ter tako plavanje spremenite v intervalni trening.

Kravel
Pri kravlu sodeluje skoraj celo telo, predvsem pa mišice zgornjega dela telesa in nog. Zagotovo pa je primeren za tiste, ki ga obvladate in imate dobro kondicijo, saj gre za bolj zahteven stil plavanja.

Plavanje s pomočjo plavutk
Če si želite pri plavanju obremeniti noge, si nadenite plavalne plavutke – tiste kratke, za plavalne treninge. Prav hitro boste videli, da bodo mišice vaših nog pri plavanju še toliko bolj aktivne, najverjetneje pa jih boste malce čutili tudi po treningu, saj bodo obremenjene druge mišice kot pri teku.

Intervalni trening
Tudi v vodi se daja izvajati intervalni trening, in sicer tako da izmenjujete hitro in počasno plavanje, lahko pa preizkusite tudi različne stile plavanja. Hitro boste namreč videli, da se vam pri nekaterih bolj pri nekaterih pa manj pospeši srčni utrip.

Tek v vodi
Tek v vodi je še težji kot tek na kopnem, saj vas omejuje voda. Ga boste pa na morju lahko izvajali v srednje visoki vodi in na kakšni peščeni plaži, saj boste le tam lahko tekli bosi. Se boste pa ob teku v vodi zagotovo neizmerno zabavali.

Sproščujoče plavanje
Če je za vami jutranji tekaški trening, ki je bil zelo naporen, potem vam bo dobro delo sproščujoče plavanje. Premikanje skozi vodo bo namreč kot nežna masaža za vaše mišice, zato se le sprostite in uživajte.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ