Premagajte prehlad in gripo s hrano, bogato z vitaminom C

Premagajte prehlad in gripo s hrano, bogato z vitaminom C
28.12.2018 AVTOR: A. T., Foto: David Monniaux, Wikipedia

Hrana igra ključno vlogo pri krepitvi imunskega sistema in ohranjanju zdravja, še posebej, če je bogata z vitaminom C.

Se bojite, da bi tudi letošnjo zimo podlegli prehladu ali celo gripi ali pa ste se s prvimi znaki enega ali drugega že začeli spopadati? Potem je čas, da svoj hladilnik založite s hrano, bogato z vitaminom C, ki vam bo pomagala pri krepitvi imunskega sistema ter ohranjanju zdravja in dobrega počutja. 

Vitamin C – kaj je in kako učinkuje na naše telo
Vitamin C je poznan tudi pod imenom askorbinska kislina, ki ima številne pozitivne učinke na naše zdravje. Med drugim krepi imunski sistem, igra pomembno vlogo v kemični signalizaciji možganom ter tudi pri regeneraciji tkiva. 

Živila, ki so najbolj bogata z vitaminom C
Vitamin C povečini najdemo v sadju in zelenjavi, največ ga je v ohrovtu, krompirju, jagodah, brokoliju, rdeči papriki, ananasu, brstičnem ohrovtu in borovnicah.

Kaj pa nadomestki vitamina C?
Če se prehranjujete raznoliko ter uživate veliko sadja in zelenjave, nadomestkov ne potrebujete. V nasprotnem primeru in ko se vas loteva prehlad ali gripa, je dobro poseči tudi po dodatkih vitamina C. Vsekakor pa ne pretiravajte, saj je prevelia količina lahko škodljiva. Predoziranje namreč lahko povzroči želodčne težave, glavobol, težave s spanjem in rdečico. 

Povzeto po: Beat cold and flu season with these vitamin C rich foods, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ