Prepoznajte simptome, ki razkrivajo bolezni srca

Prepoznajte simptome, ki razkrivajo bolezni srca
05.03.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Bolezni srca se lahko kažejo na različne načine, tudi take za katere si nikoli ne bi mislili. A prej, ko jih prepoznate, boljše bo to za vas in vaše zdravje.

Čeprav ste aktiven športnik in bi vaše zdravje moralo biti dobro in srce močno, se to lahko čez noč spremeni. Včasih težave pridejo počasi, spet drugič hitro, srce, na primer nam to sporoča na različne načine. Kako? Preberite si v spodnjih vrsticah ...

Zadihanost
Četudi ste kot tekač navajeni na to, da ste med tekom zadihani, med opravljanjem preprostih vsakodnevnih aktivnosti ne bi smeli biti. Če se vam to pogosto dogaja, na primer med sprehajanjem ali pri drugih nizko intenzivnih aktivnostih, obisk zdravnika ne bo odveč.

Palpitacije srca
Če se vam večkrat zgodi, da vam srce, ko ne tečete, začne pospešeno utripati ali trepetati, je to prav tako lahko znak, da z njim ni vse tako, kot bi morali biti. Obisk in posvet z zdravnikom je zato na mestu.

Bolečine v prsih
Tiščanje in/ ali močne bolečine v prsih so znak za resne težave, zato se takoj odpravite na pregled k zdravniku. Tovrstne težave namreč kaj lahko nakazujejo tudi na infarkt.

Slabost in bruhanje
Slabost in bruhanje sta sicer lahko znak tudi številnih drugih težav in bolezni, a ko se pojavita iznenada in trajata daljše obdobje, lahko nakazujeta tudi na težave s srcem. Da se prepričate, o tem, kaj se vam dogaja, se čim prej oglasite pri zdravniku.

Povzeto po: 5 heart disease symptoms everyone should know, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ