Preprečite žulje

Preprečite žulje
12.06.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Žulji so ena od neprijetnosti, ki tekačem niso tuji. In ker teči z njimi ni najbolj prijetna izkušnja, smo raziskali, kaj jih povzroča in kaj lahko storite, da jih preprečite.

Tekaški copati
Tekaški copati, ki ne nudijo dovolj prostora za prste, so običajno eden od najpogostejših krivcev za težave, saj se prsti trejo med seboj, kar privede do žuljev. Da bi jih preprečili, boste morali poiskati copate, ki bodo primerni vašemu stopali ter bodo imeli dovolj prostora za prste.

Vložki v tekaških copatih
Neustrezni vložki v tekaški copatih so ravno tako lahko vzrok za težave z žulji na področju stopal. Če se z njimi spopadate tudi vi, vložke, ki jih imate, zamenjajte s takimi z nizkim trenjem, saj dokazano povzročajo manj težav.

Nogavice
Zanimivo je, da so tudi nogavice lahko vzrok za žulje, in to zaradi tega, ker prihaja do trenja s kožo. Da bi se težavam izognili, si lahko poskusite nadeti dvojne ali sintentične nogavice oziroma nogavice, ki so prilagojene za športnike in odvajajo vodo od kože.

Potenje
Potenje navlaži oblačila, ki se bodo zato še toliko bolj trla s kožo in vam povzročila še več težav. Žuljev v tem primeru namreč ne boste imeli le na stopalih, temveč na drugih delih telesa. Preprečite pa jih lahko tako, da si nadenete oblačila, ki so narejena iz materialov, ki dihajo in se hitro sušijo.

Prirejeno po: Is There Anything I Can Do to Prevent My Blisters?, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ