Pri podjetju Nike ustvarili copat, ki se zaveže sam

Pri podjetju Nike ustvarili copat, ki se zaveže sam
22.03.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Zakaj bi se mučili z zavezovanjem copat, ko pa lahko imate copat, ki za zavezovanje vezalk poskrbi kar sam.

Se tudi vi ves čas mučite z zavezovanjem vezalk, ki pa nikoli dolgo ne ostanejo zavezane? Če ste tega opravila počasi že siti in bi enkrat tek radi odtekli do konca brez vmesnih postankov za zavezovanje vezalk, pozor! Nike je namreč ustvaril copat HyperAdapt Trainer 1.0, ki vezalke zaveže kar sam. Praktično, kajne?

Navdih za copat ta privlačen tekaški copat so ustvarjalci dobili v filmu 'Nazaj v prihodnost ', kjer so bili taki copati prvič predstavljeni javnosti. Ker so želeli, da bi ta domišljijski predmet, ki je sicer za atlete tudi zelo praktičen, postal realnost, so se odločili, da ga ustvarijo tudi v resnici. Čevelj, ki na prvi pogled res delujejo nekoliko znanstveno fantastično, je v resnici zelo udoben. Ko z nogo stopite vanj, to zazna senzor, ki je nameščen v peti, zato se zgornji del skrči tako, da objame vašo nogo kot je treba. Intenzivnost oprijema lahko uravnavate sami, in sicer z gumbom, ki je nameščen na jeziku copata.

Tovrstna obutev naj bi v prihodnje dobila še številne dodatke, ki bodo tekačem zagotovili še dodatno udobje, ki je potrebno na dolgih tekih, ko noge zatečejo. Strokovnjaki predvidevajo, da naj bi z daljinskim upravljalcem bilo moč med tekom po želji še stisniti ali tudi razhraljati in si tako olajšati neprijeten občutek po tem, ko vam noge po dolgem teku že nekoliko zatečejo.

Če bi si tekaške copate HyperAdapt Trainer 1.0 želeli kupiti tudi sami, boste morali počakati na konec leta, ko bodo prišle v prodajo. Bodo pa prednost pri nakupu imeli tisti, ki si bodo na telefon naložili novo aplikacijo Nike+, ki bo na voljo junija letos.

Video na voljo na povezavi: www.youtube.com/watch?v=z7Cyv 3cvIxY

Vir: See Nike 's New Self-Lacing Shoe in Action, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ