Rok Puhar na svojem prvem maratonu do norme za svetovno prvenstvo

Rok Puhar na svojem prvem maratonu do norme za svetovno prvenstvo
23.04.2017 AVTOR: L. Z.
Slovenski dolgoprogaš Rok Puhar je na maratonu v Hamburgu osvojil 14. mesto in s časom 2;18:22 izpolnil zastavljeni cilj: normo (2;18:44) za SP, ki bo avgusta v Londonu.

Nastop je začel odločno, polovico v večji skupini pretekel v času 1;08:08, proti koncu malenkost popustil, a norma vseeno ni bila ogrožena.

"Pričakoval sem krizo in krče ter se bal, čeprav mi je šlo lahko. Krize potem ni bilo, sem pa zadnje štiri kilometre čutil utrujenost."

V naslednjih dneh si bo Puhar privoščil več kot zaslužen dopust v Medulinu, kjer se trenutno pripravljajo številni slovenski atleti.

Že na sredinem pogovoru je deloval umirjeno in osredotočeno, kot da se ne odpravlja na prvi maraton v življenju. Nastop je začel odločno, polovico v večji skupini pretekel v času 1;08:08, proti koncu malenkost popustil, a norma vseeno ni bila ogrožena.

»Vreme je bilo mrzlo in vetrovno, predvsem v zadnjem delu tekme. Vmes je bila dvakrat celo toča, predvsem na začetku. Med tekom nisem veliko gledal na uro in sem tudi tekel na čelu skupine, sem pa dvomil vase. Pričakoval sem krizo in krče ter se bal, čeprav mi je šlo lahko. Krize potem ni bilo, sem pa zadnje štiri kilometre čutil utrujenost. Na srečo sem ime dovolj rezerve, da sem v zadnjih metrih lahko proslavljal, mahal in kričal od veselja, tako da so še rezerve. Tudi noge so po tekmi dobre, « nam je po tekmi sporočil 24-letni – od danes naprej – maratonec. V naslednjih dneh si bo Puhar privoščil več kot zaslužen dopust v Medulinu, kjer se trenutno pripravljajo številni slovenski atleti.

Zmagal je Etiopijec Tsegaye Mekonnen (2;07:26), ki je za pet sekund prehitel nekdanjega olimpijskega in svetovnega prvaka Stephena Kiproticha iz Ugande. Zanimivo, da je tretje mesto osvojil narekovalec tempa Jacob Kendagor (2;08:50). Med ženskami je zmaga ostala v Evropi, saj je slavila Portugalka Jessica Augusto (2;25:30), nekdanja evropska prvakinja v krosu.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ