Trije intervalni treningi za kurjenje maščobe

Trije intervalni treningi za kurjenje maščobe
11.12.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Visoko intenzivni treningi so res da kratki, a z njimi lahko pokurite veliko kalorij in posledično izgubite maščobne blazinice na telesu.
Aerobni intervali
Pri aerobnih intervalih boste izmenjevali zahteven tek z lahkotnim, s čimer boste ob povečani porabi kalorij izboljšali tudi svojo vsesplošno pripravljenost.
S tovrstnim treningom začnete tako, da se najprej dobro ogrejete, nato pa začnete z intenzivnim hitrim tekom, ki naj bo pri vrhu vaših zmogljivosti, traja pa naj tri minute. Nato zmanjšajte hitrost skoraj na polovico in tako tečete tri minute. Tak način teka lahko ponovite še 3-5krat. Po koncu treninga pa si vzemite vsaj pet minut za ohlajanje. Ker gre za intenziven trening, vam priporočamo, da ga izvajate le 2xtedensko.

Izmenjava lahkega in težjega teka
Na prvi pogled lažji, a vsekakor nič manj zahtevni je tudi trening, pri katerem tečete skupno okoli 30 minut. Na začetku 15 minut tečete sproščeno in lahkotno, nato pa pospešite in se poskusite na mesto, od koder ste tek začeli, vrniti v manj kot 15 minutah. Seveda boste v tem primeru morali teči hitreje, kar vam bo pognalo kri po žilah. Zato pa poskrbite, da se boste pred začetkom treninga tudi dobro ogreli, da se ne poškodujete.

Kratki, a zahtevni intervali
Za tiste, ki bi radi bili res fit in si želite pri treningih pokuriti še več maščobe, so pravi najzahtevnejši, kratki intervali.
Pred začetkom treninga se dobro ogrejte, saj se boste tako izognili poškodbam. Tek pa naj bo sprva pri vrhu vaših zmogljivosti ter naj traja 30-60sekund. Naslednji interval pa naj bo lahkoten ter naj traja od ene do dveh minut, odvisno od tega, kako dolg je bil intenziven interval pred tem. Vajo ponovite vsaj petkrat, nato pa si vzemite vsaj pet minut za ohlajanje. Prav tako pa vam priporočamo, da tovrstnega treninga ne izvajate več kot 2x tedensko, da se ne bi poškodovali. Po njem pa je tudi dobro, da vaš naslednji trening ni visoko intenziven ali kako drugače zahteven.

Povzeto po: 3 interval sessions to help burn fat fast, ki je dostopen tukaj.
Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ