Trije prehranski dodatki, ki bi jih morali jemati

Trije prehranski dodatki, ki bi jih morali jemati
18.01.2019 AVTOR: A. T., Foto: Adrian Wold, Wikipedia

Prehranskih dodatkov, ki jih lahko jemljete vsakodnevno, je veliko. A čeprav ima vsak od njih lahko na nas ugoden učinek, so le trije taki, ki bi jih res morali vključiti v svoj vsakdan. Kateri to so in zakaj so tako pomembni za vaše zdravje?

Olje iz jeter ribe trske
Načeloma so dobri vsi pripravki iz ribjega olja, a olje iz jeter ribe trske je še posebej kvalitetno. Tudi iz njega dobite omega 3 maščobne kisline, ki so osnovne maščobne kisline, ki nam jih v prehrani običajno vsem primanjkuje. So pa koristne za srce, pljuča in zdravje sklepov, nenazadnje pa tudi zmanjšujejo možnosti za pojavnost vnetji v telesu. Obenem pa omenjeno olje vsebuje še konkretno dozo vitamina D in A, ki sta pomembna za vaš imunski sistem.

Probiotiki
Pravijo, da naj bi bilo vse kar čutite, fizično ali emocionalno, povezano z vašo prebavo. Torej je stanje vašega mikrobioma in število dobrih bakterij povezano s praktično vsakim sistemom v vašem telesu. Odloča namreč o tem, kako učinkovito vaše telo deluje – od metabolizma in imunskega sistema pa vse do absorpcije nutrientov in še česa. Zato, tudi če ste na videz zdravi, je dobro, da dnevno jemljete probiotike, ki bodo izboljšali mikrofloro v vašem prebavnem traktu. Posledično bo vaša prebava boljša, imunski sistem močan, teža stabilna. Nenazadnje pa bo boljše tudi vaše razpoloženje in zdravje vašega srca.

Multivitamin
Četudi je vaša prehrana zelo pestra, vam multivitaminski dodatek vsekakor ne bo škodil. Ravno nasprotno. Pokril bo namreč vse vaše osnovne potrebe po hranilih, zato se boste počutili še bolje in bolj energični.

Povzeto po: 3 supplements you shouldn't do without, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ