Vas med spanjem mučijo krči v nogah?

Vas med spanjem mučijo krči v nogah?
03.01.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Vas kdaj iz spanja prebudijo močni krči v mečih ali stopalih? Izbrskali smo, zakaj se to dogaja in kaj lahko storite, da jih preprečite.

Krči so zelo neprijetna stvar, še toliko bolj, če se pojavijo med spanjem. Nič presenetljivega ni, da so najbolj nagnjeni k pojavljanju teh prav tekači in tisti, ki čez dan veliko stojijo na nogah. Fizičen napor namreč povzroči, da telo troši več magnezija, kot bi ga sicer. Prav pomanjkanje magnezija pa je pogosto tisto, kar povzroči krče.
Sicer pa se pomanjkanje magnezija kot tudi krči najpogosteje pojavljajo pri ženskah, zaradi načina, kako telo uporablja magnezij glede na nihanje spolnih hormonov. Ko sta, na primer povišana hormona estrogen in progesteron, telo namreč uporablja več magnezija, zato pa so krči tudi pogostejši, pojavijo pa se tudi migrena, omotica, napihnjenost in želja po sladkem.





Kako si olajšati težave? Najlažje boste težave rešili tako, da boste jemali dodatke magnezija. Žal pa niso vsi nadomestki, ki so na voljo tudi učinkoviti, nekateri pa so lahko v primeru določenih zdravstenih težav tudi nevarni. Zato se je dobro pred nabavo nadomestkov posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom. Sicer pa magnezij najdete tudi v določeni hrani, na primer v soji, leči, temni listnati zelenjavi, polnovrednih žitih, avokadu itd. Priporočljivo pa je, da ob uživanju dodatkov pazite tudi, da pijete dovolj tekočine ter si privoščite dovolj počitka, kar vam bo prav tako pomagalo pri zmanjšanju težav.

Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ