Z meditacijo lahko postanete boljši tekač

Z meditacijo lahko postanete boljši tekač
25.06.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Ne le reden trening, do tega, da postanete boljši tekač vam lahko pomaga tudi meditacija.

Meditacija ima velik učinek na psiho in posledično na celotno telo. Ne pomaga vam le pri tem, da se umirite in ste bolj pozitivni, temveč ima še številne druge učinke ...

Bolj srečni boste
Ljudje, ki meditirajo sčasoma opazijo izboljšanje razpoloženja, boljšo osredotočenost ter so tudi bolj prisotni v trenutku. Vse to pa vam seveda lahko pomaga tudi pri teku, saj boste z večjim veseljem, bolje in bolj osredotočeno tekli.

Lažje se boste sprostili
Ste pogosto napeti? Meditacija vam bo pomagala, da to ne boste več. Ravno nasprotno. Bolj boste sproščeni, kar vam bo pomagalo, da boste tudi bolj sproščeno in lažje tekli.

Lažje se boste izognili poškodbam
Če boste med tekom bolj osredotočeni nase in na svoje počutje, boste lažje in hitreje prepoznali bolečine, ki bi lahko vodile v resne poškodbe.

Postali boste bolj odporni na bolečino
Bolj, ko se osredotočate na nekaj, kar vas boli, bolj se vam bo zdelo, da vas to boli. Z meditacijo boste bolj sproščeni, zato boste bolečino lažje sprejeli in jo tudi lažje tolerirali.

Dlje boste lahko tekli
Meditacija vam lahko pomaga tudi pri tem, da lažje pretečete daljši razdaljo, saj boste bolj osredotočeni in prisotni v trenutku. To pa vam bo pomagalo, da boste zdržali na nogah dlje časa.

Manj boste obsedeni s tehnologijo
Nič ni narobe s tem, če ob teku poslušate glasbo, a včasih je bolje prisluhniti tišini, sebi in zvokom narave. Tako se boste lahko bolje osredotočili na dihanje, na gibanje telesa in nenazadnje nase ter se tudi veliko bolje sprostili ? fizično in tudi psihično.

Kako se je lotiti?
Meditacija ne zahteva posebnih orodij in tudi ne posebnih pripravih, boste pa potrebovali miren prostor, kjer jo boste izvajali. Z njo pa začete takole ...
1. Udobno se namestite in zaprite oči.
2. Osredotočite se na dihanje - nekajkrat počasi vdihnite in izdihnite.
3. Umirite svoje misli, predstavljajte si, da ste nekje, kjer vam je lepo in se počutite dobro.
4. V mislih se sprehodite skozi svoje telo in preverite, kako se počutite, ali ste sproščeni, vas kaj boli, 5. je kaj zategnjeno itd.
6. Poskusite ozavestiti vsa svoja čustva, brez strahu in brez predsodkov.
7. Poskusite zdržati vsaj 5 minut, nato pa ta čas postopoma podaljšujte.

Prirejeno po: Meditation Can Make You a Better Runner, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ