Za kosilo, večerjo ali kar tako: Sendvič z avokadom in pršutom

Za kosilo, večerjo ali kar tako: Sendvič z avokadom in pršutom
04.11.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Tekači morate jesti, da bi imeli energijo za dolge teke. A priporočljivo je, da se prehranjujete zdravo. Da boste imeli eno idejo več za hiter, slasten in zdrav obrok, vam ponujamo recept za sendvič z avokadom in pršutom. Mmm ? nam se že cedijo sline!

Sendvič z avokadom je lahek in hitro pripravljen obrok, ki vas bo nasitil in tudi zadovoljil, preplet slastnih okusov pa bo navdušil tudi vaše brbončice. Pomirimo pa lahko tudi tiste, ki radi jeste zdravo, saj gre za relativno zdrav obrok, sploh, če boste uporabili polnovredno žemljo. Ogljikovi hidrati iz polnovrednih žit se namreč presnavljajo počasneje in ne dvignejo krvnega sladkorja, kot živila iz bele moke. Avokado pa vsebuje uravnoteženo razmerje dobrih maščob, kot sta omega-6 in omega-3. Nenazadnje pa je tudi še pršut, ki morda ni najboljši vir beljakovin, saj gre za predelane mesnine, a malce se pa le lahko pregrešite. Sicer pa ne bo nič narobe, če boste pršut nadomestili z lososom, tuno, jajcem ali kakšnim drugim virom beljakovin, ki vam bolj paše.

Sendvič s pršutom in avokadom po receptu Lachlana Mackinnona Pattersona
Za 2 osebi potrebujete:
1 manjša polnovredna žemlja
1/4 pršuta
1/2 narezanega avokada
sir Montasio ali kakšen drug kozji ali kravji sir, ki ga imate radi
gorčica Dijon

Priprava: Žemljo prerežete na polovico in jo namažete z gorčico, nato prvo na kruh položite sir, zatem pršut in za konec rezino avokada.Vir: Refuel with prosciutto and avocado, ki je dostopen tukaj

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ