Zajtrk za tekače

Zajtrk za tekače
06.11.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Se sprašujete, kaj si pripraviti zjutraj za zajtrk, da boste dlje časa siti ter da boste imeli tudi dovolj energije za nov dan? Poskusite ovsene kosmiče, ki jih z nekaj domišljije lahko spremenite v odličen obrok.

Ovseni kosmiči so odlična hrana za zajtrk, saj vsebujejo polnovredne ogljikove hidrate, ki se presnavljajo dlje, obenem pa imajo nizek glikemični indeks, zaradi katerega vam krvni sladkor ne bo hitro narasel. Zaradi tega pa tudi ne boste takoj po zajtrku lačni. Da pa bi vsak dan lahko uživali v drugačnem okusu ovsenih kosmičev, imamo za vas 2 slastna recepta.

Ovseni kosmiči z banano in cimetom
Potrebujete:
½ banane
30 gramov ovsenih kosmičev
pol žličke cimeta
ščepec soli
1-2 dcl mleka (ali rastlinskega mleka)
voda po potrebi

Navodila za pripravo: Kosmiče stresite v lonec, dodajte pretlačeno banano in mleko ter začimbe, nato pa pustite, da mešanica zavre in ji po potrebi do konca kuhanja dodajte še malce tekočine (vode).
Ko so kosmiči kuhani, jih pustite, da se malce ohladijo, nato pa jim lahko dodate še drugo polovico banane in čajno žličko arašidovega/ mandljevega ali kokosovega masla. Ker bo banana zmesi dodala naravno sladkobo, sladkorja ne boste potrebovali. Le če ste bolj sladkosnedi, lahko, ko bodo kosmiči ohlajeni, dodate žličko medu.

Čokoladni ovseni kosmiči
Potrebujete:
40 gramov ovsenih kosmičev
velika čajna žlica surovega kakava
1 čajna žlička rjavega sladkorja
ščepec cimeta
ščepec soli
1-2 dcl mleka (ali rastlinskega mleka)
voda po potrebi

Navodila za pripravo: Kosmiče stresite v lonec, dodajte mleko ter začimbe, nato pa pustite, da mešanica zavre in ji po potrebi do konca kuhanja dodajte še malce tekočine (vode). Če želite, da bo zmes gosta in bo podobna pudingu, pri koncu kuhanja vanjo (dobro) vmešajte celo jajce. Tako boste obenem jedi dodali tudi malce več beljakovin in boste zato siti še kakšno urico dlje.
Ko so kosmiči kuhani, jih pustite, da se malce ohladijo, nato pa jih lahko okrasite s še malce cimeta, pol banane, jagodičevjem, oreščki ali drugim.

Pa dober tek!

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ