Zakaj bi morali pogosteje uživati skušo

Zakaj bi morali pogosteje uživati skušo
22.04.2019 AVTOR: A. T., Foto: Wikipedia

Mastne ribe, kot je skuša, imajo številne pozitivne učinke na naše zdravje, zato bi se večkrat morale znajti na naših krožnikih.

Pomlad je tu in na krožniku se bo kmalu znašla lažja hrana med katero spadajo tudi ribe. Njihovo meso je okusno, lahko in tudi zelo zdravo. Med številnimi vrstami rib, med katerimi lahko izbirate, pa so najbolj priporočljive mastne ribe, kot je skuša. Zakaj je tako zdrava? Tukaj je le nekaj razlogov ...

100g skuše vsebuje več kot 1,000mg omega-3 maščobnih kislin, ki so poznane po tem, da ugodno vplivajo na naše počutje, obenem pa zmanjšujejo možosti za vnetja ter možnosti za nastanek bolezni srca in ožilja.

Vitamin B12 je eden tistih brez katerih telo ne more normalno delovati. Najdete ga v mesu in tudi mastnih ribah kot je skuša. 100g omenjene ribe vsebuje kar trikratno dozo dnevno priporočene količine tega vitamina. Sicer pa je vitamin B12 pomemben za rdeče krvničke, ki po telesu prenašajo kisik.

Meso skuše je bogato tudi s selenom, ki je močan antioksidant ter pomaga telesu v bolju proti oksidativnemu stresu in zmanjšuje možnost za nastanek številnih bolezni.

100g skuše vsebuje kar 24gbeljakovin, ki so zelo pomembne za regeneracijo in gradnjo tkiv in mišic v telesu. Raziskave, ki so bile izvedene na miših pa so pokazale, da beljakovine iz skuše zapoznijo utrujenost med vzdržljivostno vadbo.

Raziskave so pokazale, da se dve najbolj močni obliki omega-3 maščobnih kislin – EPA in DHA, najbolje absorbirata v telo prav iz rib in nadomestkov ribjega olja.

Povzeto po: 4 reasons to eat more mackerel, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ