Zakaj sta zmrznjeno sadje in zelenjava včasih boljša od svežega

Zakaj sta zmrznjeno sadje in zelenjava včasih boljša od svežega
23.04.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Veliko ljudi misli, da zmrznjeno sadje in zelenjava nista tako hranilna kot sveže, a je to vse prej kot res. Prav tako pa ima tudi zmrznjena hrana svoje prednosti ?

V njih so shranjena številna hranila
Preden sveža hrana pride do vas, izgubi precej hranil. Ravno nasprotno je pri zmrznjeni hrani, saj je ta, takoj potem, ko jo oberejo, zamzrnjena, zato pa tudi zadrži zelo veliko hranil.

Zmrznjena hrana ima dolg rok trajanja
Zmrznjena hrana zdrži zelo dolgo, tudi več kot leto dni. Neužitna je le v primeru, ko se zmrzovalnik odmrzne in znova zamrzne ali je res v zamrzovalniku že dolga leta. Takrat je seveda bolje, da je ne zaužijete, saj bi lahko prišlo do resnih zdravstvenih težav.

Prihranili boste čas
Ko nimate veliko časa za pripravo obrokov, vam lahko že narezano in očiščeno zmrznjeno sadje ali zelenjava prihranita zelo veliko časa. Poleg tega pa so tovrstna živila ravno tako okusna kot sveža.

Prihranili boste denar
Zamrznjena živila so zdrava in običajno tudi veliko bolj cenovno ugodna kot sveža. Obenem pa jih lahko imate v zmrzovalniku tudi dlje časa.

Uživate lahko živila izven sezone
Nekatera živila niso na voljo v vseh letnih časih, če pa že, boste zanje zapravili celo premoženje. Dobra stran zmrznjenih živil je, da jih lahko uživate skozi vse leto, pa tudi cenovno so veliko bolj dostopne kot sveže.

Povzeto po: 5 reasons for runners to embrace frozen foods, ki je dostopen tukaj.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ