Prireditve - Gorski tek na Grintovec 2019

Gorski tek na Grintovec 2019
Datum prireditve
28.07.2019
Organizator
Klub gorskih tekačev Papež, v sodelovanju z Združenjem za gorske teke pri AZS.
Kontaktna oseba
Telefon
Email
spela.papez@gmail.com
Cena ob predprijavi
20.00 €
Štartnina na dan prireditve
30.00 €
Opis dogodka

20. GORSKI TEK NA GRINTOVEC

  • POKAL SLOVENIJE V GORSKIH TEKIH
  • DRŽAVNO PRVENSTVO V GORSKIH TEKIH ZA OTROŠKE KATEGORIJE
  • TEKAŠKI POKAL OBČINE KAMNIK


ORGANIZATOR: KGT PAPEŽ v sodelovanju z Združenjem za gorske teke pri AZS.
DATUM: nedelja, 28. 7. 2019
KRAJ: Piknik center pri Jurju – Kamniška Bistrica.

PRAVICA NASTOPA: Vsak tekmovalec s podpisom na prijavnici soglaša z razpisom tekmovanja in splošnimi pravili AZS za organizacijo tekem v gorskih tekih, vključno s politiko boja proti dopingu. Pomoč s smučarskimi in pohodnimi palicami ni dovoljena.

PROGE: Start vseh kategorij bo v Kamniški Bistrici, pri Piknik centru pri Jurju. Proga bo po celotni dolžini označena s trakovi, puščicami na papirju in kilometrskimi oznakami, ki kažejo oddaljenost od cilja. Na vseh pomembnih razpotjih bodo redarji in zapore s trakovi. V primeru slabega vremena si organizator pridržuje pravico do skrajšanja proge.

LIMITNI ČAS: 2 uri in pol. Tekače, ki ne bodo dosegli limitnega časa, bodo redarji na progi obvestili, zato tudi ne bodo uvrščeni.

PRIJAVE: Nujne so predprijave preko spletne strani prijavim.se do 25. 7. 2019 do 23:59. Prijava je zaključena, ko vplačate štartnino. Za nas izdaja račune portal Prijavim.se. Plačano štartnino, v primeru, da se prijavijo v predprijavi, imajo absolutni zmagovalci Pokala Slovenije v gorskih tekih v letu 2018 in udeleženci vseh tekem za Tekaški pokal Občine Kamnik. Štartno številko dvignete na dan tekmovanja od 7:00 do 8:30 oz. otroške kategorije do 9:30.
V primeru neudeležbe na tekmovanju se štartnina ne vrača.
PREVOZ OPREME: Vsak tekmovalec odda opremo za prevoz na Kokrsko sedlo in na cilj mladincev ter mladink najkasneje do 8:40 v bližini prijavnega prostora.
RAZGLASITEV REZULTATOV bo v Kamniški Bistrici ob 15. uri na Piknik centru pri Jurju.
NAGRADE: Vsak udeleženec prejme priznanje, spominsko darilo in bon za enolončnico.

Najhitrejši trije iz vsake kategorije prejmejo medaljo in bogate praktične nagrade. Bogate denarne nagrade za prvih 10 moških in 5 žensk absolutno v znesku 3.750 €. Nagrada za nov rekord proge do vrha Grintovca znaša 150 €, za osvojitev nagrade bo potrebno teči bolje od časa Isaaca Toroitich Kosgei iz leta 2014 – 1:19:30 (Opomba: Rekord stare proge je leta 2006 dosegel Novozelandec Jonathan Wyatt 1:15:43.).

Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ