Tekli smo - Mizuno Wave Rider 21

Mizuno Wave Rider 21
04.04.2019 AVTOR: Urban Praprotnik, Foto: Tit Košir

Pravi, ultralahki, minimalistični tekmovalni copati so namenjeni le najhitrejšim, profesionalnim tekačem, ki športni pripravi posvetijo vse dni v letu.

Za rekreativni tekmovalni tek niso najbolj smiselni, a brez skrbi: pripravili smo nabor nekoliko lažjih in bolj odzivnih modelov, ki bi jih lahko uvrstili tudi v razred klasičnih copatov.

Za rekreativne tekače, ki se spogledujejo z boljšimi časi, je smiselno, da za podvig svojega življenja izberejo nekoliko lažjo obutev, ki je obenem zaradi drugačne strukture srednjega podplata pri odrivu tudi bolj odzivna. Takšna obutev je primerna za tekače, ki želijo teči maraton pod 3 urami in 15 minutami ali polmaraton v času pod uro in pol. Vseeno so izbrani modeli kar udobni in zahvaljujoč ojačitvam v zgornjem delu, opetniku in srednjem stopalu tudi relativno stabilni.


Mizuno Wave Rider 21

Mizunova klasika, ki ne razočara že 21 let. Od svojih mehkejših in bolj obloženih bratov Wavea Ultime in Wavea Skya je nekoliko bolj odziven in lažji, seveda za ceno malo manjše mehkobe. V sprednjem delu je srednje širok. Podplat je nevtralen, višinska razlika med peto in prsti pa za tekmovalne copate velika, kar 12 milimetrov.

Značke: Preizkus copat
Ključne besede:
Mizuno
Specifikacije

Mizuno Wave Rider 21

149,99 EUR, www.intersport.si

Teža (44): 319 g, moški

Teža (39): 253 g, ženski

Višina pete: 30 mm

Višina prstov: 18 mm

Padec peta–prsti: 12 mm

Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ