5 načinov za izboljšanje teka

5 načinov za izboljšanje teka
26.04.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Predstavljamo vam 5 lahkih načinov, ki vam bodo pomagali pri tem, da boste premagali ovire, ki vam kvarijo trening.
1. Ne morete vzdrževati tempa



Če ste že v prvih minutah treninga ugotovili, da ne morete vzdrževati tempa, ki ste si ga zastavili, je to mogoče zato, ker se vaše telo ni imelo časa ogreti. Zato je ogrevanje pred začetkom teka nujno! Dobro se pretegnite, tecite na mestu ali kako drugače pospešite svoj srčni utrip.



2. Ne vidite napredka pri treningu



Če se izjemno trudite, da bi svoj trening izboljšali pa ne vidite nobenih rezultatov, je za to verjetno kriv neustrezen načrt za trening. Zato je dobro, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo pomagal pri sestavi le tega, saj boste le tako lahko dosegali želene rezultate.



3. Med tekom se počutite utrujeni



Med tekom se s potom izgublja veliko tekočine in kaj hitro lahko dehidrirate. Že mala stopnja dehidracije pa se odrazi na vaši pripravljenosti. V takih trenutkih se začnete počutiti utrujene pa tudi bolj počasni ste in nenazadnje to lahko vpliva tudi na regeneracijo telesa po treningu. Koliko tekočine naj bi zaužili je seveda odvisno od vas. Za orientacijo sta vam lahko žeja in urin. Bolj svetel kot je le-ta, bolj ste hidrirani in obratno – bolj kot je temen, bolj ste dehidrirani.



4. Pogosto ste poškodovani



Do poškodb pride zaradi več razlogov, zato jih je pogosto težko popolnoma preprečiti. Kar lahko naredite, da bi zmanjšali možnost zanje pa je, da odstranite najpogostejše vzroke zanje. Eden prvih so tekaški copati. Če nosite napačne, ste bolj na udaru za poškodbe. Zato si za nakup vzemite čas pa tudi strokovno pomoč, če drugače ne gre.



5. Med teki vas zebe



Ustrezna oprema je ključna za udoben tek, saj vroče ali hlad lahko vplivata na vašo zmogljivost, zato se morate oblačiti po pameti. Pogosto se namreč zgodi, da nas zebe na začetku treninga, ko telo še ni ogreto, nato pa nam postane vroče, včasih celo preveč. Kako najti pravo mero? Najbolje, da pač poizkušate in se učite na lastnih izkušnjah.



Prirejeno po: 5 easy ways to improve your running perfomance, dostopen

tukaj

.

Značke: Zdravje, Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ