5 razlogov, zakaj bi morali teči hitro

5 razlogov, zakaj bi morali teči hitro
11.07.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Ne glede na to, ali se nameravate udeležiti tekem ali ne, hitri teki se vam bodo vedno obrestovali. Preberite si, kako ...

Hitreje boste shujšali
Telo na 2km teka pokuri okoli sto kalorij, še toliko več pa, če boste isto razdaljo pretekli hitreje. Nenazadnje pa visoko intenzivna vadba ohranja vaš metabolizem v delovanju še dolgo po tem, ko z vadbo zaključite.


Zgradili boste moč
Med hitrim tekom bo moralo telo vključiti več različnih mišic hkrati, kar pomeni, da se bodo te obenem okrepile, izboljšl pa se bo tudi obseg gibanja in zmanjšala zakrčenost.


Noge bodo hitrejše
Kako spraviti noge do tega, da bodo tekle hitreje? S hitrim tekom seveda. Res pa je, da ga boste morali izvajati pogosteje, saj veste, kaj pravijo – vaja dela mojstra.


Vzdržljivost bo boljša
Še ena pozitivna stran hitrih tekov je tudi izboljšana aerobna sposobnost. Ko tečete hitreje, mora srce potiskati kisik skozi telo hitreje. Sčasoma srce tako postane močnejše, do mišic pa tudi pride več kisika zato so te tudi bolj učinkovite.


Treningi bodo lažji
Sčasoma bosta s hitrimi teki postali vzdržljivejši, kar pomeni, da vam bodo tudi običajni treningi šli lažje od nog. Kar pa tudi ni tako slabo, kajne?


Prirejeno po: 6 reasons you need to do speedwork, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ