6 nasvetov za bolj intenzivno kardio vadbo

6 nasvetov za bolj intenzivno kardio vadbo
30.07.2019 AVTOR: A. T., Foto: Athleta/ Facebook

Ne veste, kako bi še bolj izkoristili kardio vadbo? Tukaj je nekaj nasvetov za to.

Kardio vadba ni pomembna le za zdravo srce, temveč tudi v primeru, ko želite izgubiti kakšen odvečen kilogram. Ne glede na to, kako jo izvajate – s tekom, plavanjem, kolesarjenjem, aerobiko ali kako drugače, pa jo lahko naredite še zahtevnejšo in tako še povečate njeno učinkovitost.

Vključite sprinte
Če boste enakomerno kardio vadbo popestrili z nekaj hitrimi sprinti, s katerimi boste še dodatno pospešili srčni utrip, boste pokurili tudi nekaj več kalorij. Obenem pa boste povečali tudi vzdržljivost ter postali hitrejši in močnejši.

Uporabite roke
Pri večini kardio vadbe najbolj delajo noge, zato, ko je le mogoče, poskusite v vadbo vključiti tudi roke. Med tekom lahko večkrat z njimi zamahnete, ali se ustavite in naredite nekaj vaj zanje; ko plavate pa menjujte stile plavanja, saj pri vsakem sodelujejo različne mišice.

Podaljšajte trajanje vadbe
Večina kardio vaj traja med 30-45 minut, zato jih boste, če želite pokuriti več kalorij, morali nekoliko podaljšati. Enkrat lahko tako vadbo podaljšate 10 minut, drugič 15, tretjič 20 minut.

Vključite vaje za moč
Namen kardio vadbe je v prvi vrsti poraba kalorij, lahko pa vanjo vključite tudi krepitev mišic. Pri tem lahko uporabite različne vaje in tudi pripomočke ter tako še povečate porabo kalorij in učinkovitost vadbe.

Vključite več kot dva tipa kardio vadbe tedensko
Če želite izgraditi moč in vzdržljivost ter preprečiti poškodbe, ne izvajajte ves čas iste kardio vadbe. Namesto tega raje menjujte tip kardio vadbe, na primer tecite, plavajte, kolesarite itd.

Naj bo vadba večji izziv
Da kardio vadba ne bo preveč dolgočasna, jo popestrite na različne načine. Med kolesarjenjem, na primer privzdignite zadnjico od stola; med tekom dodajte sprinte ali pa preprosto kolena privzdignite bolj visoko itd.

Povzeto po: 6 Tips For a More Intense Cardio Workout, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ