Bi morali poskusiti triatlon?

Bi morali poskusiti triatlon?
30.08.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Triatlonski treningi in triatloni sami so za psihični in fizično zelo zahtevni, a z njimi lahko izdatno okrepite telo in izboljšate tek.

Plavanje okrepi telo
Plavanje vam bo omogočilo, da boste po napornem tekaškem treningu sprostili svoje telo ter tako hitreje okrevali. Ker pa pri plavanju delujejo vse mišice, boste telo še dodatno okrepili. Nenazadnje pa se boste pri plavanju naučili tudi bolj pravilno dihati in z njim okrepili svoj respiratorni sistem. Vse od naštetega pa bo v končni fazi izboljšalo tudi vaš tek, saj boste zmogli teči več, bolje in močneje.

Kolesarjenje izboljša moč in vzdržljivost
Pri kolesarjenju največ dela opravijo predvsem vaše noge, a ne zaman. Kot pravijo strokovnjaki vam vrtenje pedal lahko pomaga povečati moč v nogah in posledično vzdržljivost, tako pa boste lahko tekli še hitreje.

Utrujenost lahko pripomore k izboljšani pripravljenosti
Trening za triatlon ali v končni fazi triatlon sam vas bosta utrudila, a četudi se to že sliši zoprno in v resnici tudi je, to lahko okrepi vašo psihično in fizično pripravljenost. Tudi, ko bo najtežje, se boste namreč znali prepričati, da zmorete nadaljevati. Kar pa bo seveda imelo pozitiven učinek tudi na vaš tek, saj boste zaradi boljše fizične pripravljenosti tekli bolje, psiha pa vam bo omogočila, da boste tekli še dlje, saj boste, ko bo to potrebno, lahko šli čez sebe in svojo utrujenost.

Vsak začetek je težak
Začeti vsekakor ne bo lahko, predvsem pazite, da ne boste pretiravali, zato raje postopoma uvajajte nove aktivnosti v svoj vsakdan. Če boste imeli dva treninga dnevno, pa ju za začetek raje izvajajte takrat, ko boste spočiti. Možno je, da boste zaradi povečanih treningov sprva bolj utrujeni, a ko se bo telo navadilo novih aktivnosti, bo že lažje. Da pa vas ne bi izdala motivacija, se kar takoj prijavite na kakšen manjši triatlon.

Prirejeno po: Why runners should think about giving triathlon a go, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ