Česa uspešni tekači ne počnejo?

Česa uspešni tekači ne počnejo?
20.05.2024 AVTOR: Tina Ambrožič
Vas zanima, zakaj so uspešni tekači tako uspešni? Med drugim tudi zato, ker ne počnejo teh pet stvari ...

Ne primerjajo se z drugimi
No, le kdo se ni že kdaj primerjaj s kom drugim? Vsi smo se, kajne? Pa nam je to kaj koristilo? Seveda ne, le slabo smo se počutili, ker, na primer nismo dosegali tako dobrih rezultatov, uspeli preteči maratona, trenirati dvakrat na dan in še bi lahko naštevali. Zato uspešni tekači sebe tudi ne primerjajo z drugimi, temveč delajo na sebi, s tem kar imajo in tako tudi poskušajo doseči tisto, kar si želijo.

Ne odpovedo se prostim dnevom
Tako kot redni in kvalitetni treningi so športnikom pomembni tudi prosti dnevi, ko se lahko sprostijo in spočijejo ter tako telo pripravijo na nove napore. Uspešni tekači jih nikoli ne izpustijo, saj vedo, da bodo tudi zaradi njih še boljši. Kaj pa vi? Jih raje ne spuščate, ker menite, da boste tako pokvarili napredek, ki ste ga dosegli ali se počutite preveč krive, če treninga na opravite? Vse te misli vam bodo prej škodile, kot koristile, zato si vzemite počitek, še danes. Verjemite, da vam bo telo hvaležno.

Ne obremenjujejo se s slabšimi teki
Vsi tekači imamo tako dobre, kot tudi slabe dneve. Večina te slabe dneve vrže čez ramo, nekateri pa se zaradi njih grizejo še dneve. Ste med njimi tudi vi? Naredite si uslugo in se čim prej nehajte sekirati. Slabi teki so pač del treningov, tako kot vse druge slabe stvari v življenju. In tako kot se ne vznemirjate za druge neprijetne stvari v njem, se ne vznemirjajte tudi s slabimi treningi. Dajte si pet minut, da slab trening premeljete, nato pa ga vrzite čez ramo in se posvetite pomembnejši stvarem.

Težke razmere jih ne prestrašijo
Da bodo vsi teki in treningi lahko je nemogoče, a nekateri se težkih razmer ustrašijo in odnehajo, uspešni tekači pa jih vzamejo kot izziv, ki jim bo pomagal, da bodo še boljši in še močnejši tekači. Poskusite s tem odnosom k težjih tekom pristopiti tudi vi. Videli boste, kako dobro bo to vplivalo na vašo psiho in na vse prihodnje teke.

Hvaležni so za vse, kar imajo
Vse, kar nam je v življenju dano ne bi smeli jemati za samoumevno – ne svežega zraka, ne zdravja in tudi ne sposobnosti za tek. Nekateri namreč ne morejo niti hoditi, kaj šele, da bi tekli. Zato bodite hvaležni za to, da ste zjutraj odprli oči, da ste zdravi, da lahko tečete in sploh, da ste, pa čeprav vam morda ne gre vse kot po maslu. Prav hitro boste ugotovili, da vam bo to zelo spremenilo pogled na vsakdan in na stvari, ki so vam dane in jih lahko počnete.

Prirejeno po: 5 things successful runners never do, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ