Da bo tek na tekaški stezi učinkovit

Da bo tek na tekaški stezi učinkovit
04.10.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Tudi vi v hladnejših mesecih leta tek na prostem zamenjate s tekom na tekaški stezi? Potem si poglejte, čemu se morate izogniti, da bi bil vaš trening učinkovit.

Pazite na tehniko teka
Tako kot na prostem, je tudi na stezi zelo pomembna pravilna tehnika teka. Trup vzravnajte, roke naj bodo sproščene in rahlo pokrčene, s stopali pa med tekom pristajajte na celotnem stopalu – in ne na prstih ali peti.

Glejte predse
Med tekom na stezi nikakor ne glejte pod noge, saj lahko izgubite ravnotežje in padete. Tako kot pri teku na prostem glejte predse, trup pa naj bo vzravnan.

Vaš trening naj bo raznolik
Tek na tekaški stezi je lahko ravno tako intenziven kot na prostem. Stezo si namreč lahko privzdignete, pa tudi hitrost teka lahko izmenjujete po želji. Zato vam svetujemo, da se vsaj enkrat do dvakrat tedensko privoščite raznolik trening (na primer intervale), s katerim boste izboljšali vašo pripravljenost in pokurili več kalorij.

Ne nagibajte se naprej
Če boste med tekom nekoliko privzdignili stezo, se vam bo zdelo, da se morate nagniti malce naprej. A to ni le nepotrebno, ampak tudi nevarno, saj lahko izgubite ravnotežje in padete ali pa boste imeli kasneje težave z bolečinami v spodnjem delu hrbta. Na stezi stojte vzravnano, saj boste tako krepili tudi mišice trupa.

Ne držite se za stranice
Med tekom na tekaški stezi se ne opirajte na stranice – ne stranske in tudi ne tiste pred vami, ker jih ne potrebujete za oporo, pa tudi manj kalorij boste porabili, če se boste opirali nanje.

Prirejeno po: 10 treadmil mistakes you are making, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ