Kaj početi po koncu tekmovalne sezone

Kaj početi po koncu tekmovalne sezone
17.11.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Tekmovalna sezona se počasi bliža koncu, kar je nekaterim v olajšanje, spet drugim pa v breme, saj ne vedo, kaj bi v tem času počeli. Da vam ne bo dolgčas, je tukaj nekaj nasvetov, kako ta čas čim bolje izkorisitit.

Zastavite si nove cilje
Obdobje po koncu sezone je odličen čas, da se zazrete nazaj in pogledate, kaj ste dosegli, kaj si še želite doseči in kako bi to storili. Prepričani smo, da vam bodo novi načrti tudi dobra motivacija za naprej, zato si jih tudi postavite na vidno mesto, da jih boste imeli vedno pred očmi.

Preizkusite novo vadbo
Ker vam v času izven tekmovalne sezone ni potrebno ves čas teči, si lahko vzamete čas in preizkusite tudi druge športe, ki so pritegnili vašo pozornost. Tako boste razbremenili vaše telo in obenem okrepili tudi druge mišice, ki sicer pri teku niso tako obremnjene. Vaše telo bo tudi zaradi tega bolj pripravljeno na nove tekaške izzive.

Ne pozabite na vaje za moč
Četudi v tem obdobju ne boste toliko tekli, vseeno ne pozabite izvajati vaj za moč, ki jim v tem obdobju lahko posvetite malce več časa. Ne da bo vaše telo videti bolje, bolje boste tudi tekli, saj bo telo bolj pripravljeno na napor, do katerega pride med tekom.

Tecite s srcem
Ker trenutno pred vami ni nobenih tekmovalni izzivov, lahko kdaj pa kdaj pozabite uro doma in tečete preprosto s srcem. To preprosto pomeni toliko, kot čutite in tudi tako hitro oziroma počasi kot vam prija. Tako boste tudi znova začutili, zakaj imate tek pravzaprav tako radi oziroma zakaj ste z njim sploh začeli.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ