Kako biti aktivni tudi med prazniki

Kako biti aktivni tudi med prazniki
24.12.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Z malce truda ste lahko tudi med prazniki aktivni in tako porabite nekaj tistih odvečnih kalorij, ki ste oziroma jih še boste zaužili v tem času.

Bodite nenehno v gibanju
Letošnji praznični dnevi so na srečo precej topli in obsijani s soncem, zato jih lahko izkoristite za aktivnosti na prostem. Z družino se lahko odpravite na daljši sprehod ali na pohod, skupaj z njimi pa lahko tudi tečete ali kolesarite. Če ste radi na snegu, pa si nataknite smuči in se zapodite po belih strminah.

Igrajte se z otroki
Če imate otroke, veste, da zna biti igra z njimi skoraj tako naporna kot kakšen zahteven trening, sploh, ker so otroci nenehno v gibanju. Z gibanjem pa boste seveda potrošili kar nekaj kalorij, zato se jim le pridružite. Nenazadnje pa bodo otroci zagotovo veseli vaše družbe.

Trening opravite že zjutraj
Ker se med prazniki ves čas nekaj dogaja, je težko najti čas že za trening, zato je najbolje, da jih opravite v zgodnjih jutranjih urah, ko vsi še spijo. Tako boste kasneje lahko v miru uživali v krogu domačih in si privoščili kakšno sladko pregreho.

Nadzorujte svoje gibanje
Če imate uro, ki sledi vašim aktivnostim ali vsaj šteje, koliko korakov ste naredili, vsake toliko preverite, ali morda niste preveč pasivni. Če je temu tako, se hitro premaknite – pospravite po stanovanju, odnesite smeti, peljite psa na sprehod, pojdite z družino na sprehod in še kaj. Pomembno je le, da niste preveč časa pri miru.

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ