Kako postati bolj učinkovit tekač

Kako postati bolj učinkovit tekač
26.10.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Si želite postati še boljši tekač, da bi lažje dosegali zastavljene cilje? Zaupali vam bomo nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Zastavite si cilje
Brezglavo tekanje gor in dol vas ne bo pripeljajo nikamor, še najmanj do napredka in željenih rezultatov. Zato si morate zastaviti različne cilje, tako male in velike, dnevne, tedenske in mesečne, vezane na vaš napredek, počutje, treninge, dosežke in še kaj. Le tako boste napredovali in prišli tja, kamor si želite.

Držite se načrtov
Ko si boste načrte zastavili, se jih boste morali tudi držati, saj boste le tako prišli do želenih dosežkov in še dlje. Res pa je, da bo lažje, če vam je tek v užitek in če boste našli treninge in način za opravljanje teh, ki vam bodo ustrezali.

V teku morate resnično uživati
Ne uživajte le takrat, ko boste dosegli zastavljen cilj, temveč ves čas na poti do tja. Uživajte v dobrih treningih, v meglenih jutrih in sončnih vzhodih ali ob večerih in čudovitih sončnih zahodih. Uživajte v spremembah, ki jih boste zaradi teka opazili na sebi in v novih prijateljstvih, ki jih boste s tekom stkali. Tek in vse, kar je z njim povezano, naj vam bo v užitek, saj boste le tako z veseljem trenirali in z lahkoto dosegali zastavljene cilje.

Vzemite si čas za počitek
Sestavni del napredka je tudi počitek, saj se z njim vaše telo spočije in regenerira, tako pa boste tudi lažje in bolje trenirali.

Prehranjujte se uravnoteženo
Res je, da kot tekač potrošite veliko kalorij, a to še ne pomeni, da lahko stlačite vase vse, kar vam pride pod roko. Za dobro regeneracijo, gradnjo mišičnega tkiva, za energijo in tudi lepo oblikovano in zdravo telo, je prehrana na prvem mestu. Zato je dobro, da si jo uredite. Poskrbite za zadosten vnos sadja in zelenjave, beljakovin, polnovrednih ogljikovih hidratov, zdravih maščob in seveda tekočine. Telo vam bo hvaležno!

Nagradite se, ko dosežete svoj cilj
Ko dosežete zastavljen cilj, si čestitajte in se zanj nagradite – da, tudi takrat, ko ne bo šlo čisto vse tako, kot ste si želeli. Poskusite vedno najti nekaj dobrega, tudi v ne ravno najboljših situacijah, saj boste lažje šli naprej in bili naslednjič še boljši. 

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ