Kako trenirati na počitnicah?

Kako trenirati na počitnicah?
09.07.2024 AVTOR: Tina Ambrožič
Se odpravljate na počitnice in razmišljate, kako vam bo uspelo na oddihu na urnik umestiti še trening? Da se in to na različne načine ...

Res je, da je oddih odlična priložnost, da se popolnoma spočijete, a treningov vam vseeno ni potrebno opustiti. Se boste pa morali malce bolj potruditi, da jih boste res opravili. A da se, tako ali drugače ... preberite si, kako.

Trening opravite že zgodaj zjutraj
En način, da uživate v dopustniških dnevih je ta, da vstanete nekoliko prej in trening opravite takrat. Tako se boste lahko čez dan sprostili in uživali v drugih dopustniških radostih.

Namesto teka izvajajte druge aktivnosti
Če se vam na dopustu ne da veliko teči ali sploh ne, ste lahko aktivni tudi na druge načine. Namesto teka lahko plavate, kolesarite ali hodite, odvisno pač od tega, kje ste in kaj počnete. Vsekakor lahko v aktivnost, ki jo izvajajte tu pa tam vpeljete malce več intenzivnosti in tako pospešite srčni utrip ter si popestrite trening. Vsekakor pa bo vsaka aktivnost boljša kot nobena.

Zmanjšajte obseg treningov
Še ena možnost, ki jo imate, če želite trenirati na dopustu je tudi ta, da nekoliko zmanjšate obseg treningov. Torej, namesto 10 km lahko pretečete le 6-7km v lahkotnem tempu. Če boste ob tem opravljali še kakšne druge aktivnosti, na primer plavali, kolesarili ali hodili, boste tako in tako dovolj aktivni in vam pripravljenost zagotovo ne bo padla. Vam bo pa hvaležno telo, ker boste zmanjšali obremenitev, ki je običajna med tekom. Boste pa zato obremenili tiste dele telesa, ki običajno ne delajo preveč, kar je nenazadnje za telo tudi dobro.

Kombinirajte različne aktivnosti
Če ste na dopustu v naravi – v gorah ali ob morju, lahko kombinirate različne aktivnosti. Obseg tekaških treningov lahko zmanjšate in jim en dan dodate plavanje, drugi kolesarjenje, tretjič hojo ... Kak dan pa se lahko tudi popolnoma sprostite in uživate.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ