Malce za hec, malce za res: Kako postati ultramaratonec

Malce za hec, malce za res: Kako postati ultramaratonec
21.12.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Si želite postati ultramaratonec? Na spletni strani Trail & Running so pripravili filmček, ki vam na zabaven način pove, kako lahko to storite in se ob vsem skupaj tudi dobro nasmejite.

Nabavite si copate za tek po brezpotjih
Prva stvar, ki jo morate nabaviti, ko se odločite, da boste tekli ultramaratone je, da si nabavite ustrezne copate za tek po brezpotjih. A nikakor ne bodo dovolj le ene. Kot pravijo ustvarjalci videa, potrebujete še take za v hrib, za po peščenih in blatnih poteh, za po ledu, pa tiste za bolj skalnate poti in seveda še ene take, za teke čez 50km.

Podučite se o tehnologiji tekaških copat
Pravi ultramaratonec seveda o tekaških copatih ve vse, čisto vse, zato hop na internet, da se o njih tudi poučite.

Nabavite si vse pripomočke
Tekaške nogavice, športno spodnje perilo, obliži za žulje, hidracijski pas, tekaški nahrbtnik in še bi lahko naštevali, so vse stvari, ki jih boste na dolgem teku ravno tako potrebovali. Zato jih preprosto morate imeti.

Oblecite se ultramaratoncu primerno
Vsak tekač ima svoj faktor ali bolje rečeno opremo. In glede na to, kakšen ultratekač ste, tako se morate obleči. V videu pravijo, da se tako lahko oblečete kot ultratekač dirkač, gorski tekač, pozer na 50km, kot avanturistični tekač ali tekač na 200km. Kakšen videz si boste izbrali vi pa presodite sami.

Imejte vso hrano, ki jo zaužijete pod kontrolo
Hrana vam daje energijo za dolge teke, zato je morate zaužiti dovolj. A to ne pomeni, da lahko pojeste vse, kar vam pride pod roko. Jesti morate zdravo in raznoliko hrano. No, kot so se pošalili ustvarjalci videa pa lahko preizkusite še vse trenutno modne načine prehranjevanja, od paleo do LCHF diete, vegetarijanstva ali veganstva, za časa tekme (pred, med ali po njej) pa je čas, ko lahko napadete vso hrano, ki vam pride pod roke.  

Vaš partner naj vas spremlja na tekih
Ultramaratonski teki lahko trajajo ure dolgo, zato lahko s seboj povabite tudi partnerja, če ta le ima dovolj živcev in volje za to. Spremlja vas lahko na kolesu ali z avtomobilom ter vas zalaga s hrano in pijačo.

Svoje teke dokumentirajte na družbenih omrežjih
Seveda se je z dosežki potrebno pohvaliti, zato ne bo nič narobe, če boste vsako miljo, ki jo naredite, poslikali in objavili na družbenih omrežjih. Slika je pa le dokaz, da se je zadeva res zgodila, kajne?

Preberite si vse knjige o ultramaratonu
Da boste vedeli, kaj ultramaraton je, da se boste z njim res zlili in dojeli, zakaj ste se ga lotili, si morate prebrati vse knjige, ki so o njem na voljo. Ker le tako bost resen ultramaratonec, kajne?

Več o tem, kaj potrebujete, če želite postati ultramaratonec, pa izveste v videu, ob katerem se boste tudi dobro nasmejali.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ