Ovire so v glavi! Premagajte jih!

Ovire so v glavi! Premagajte jih!
10.12.2021 AVTOR: Tina Ambrožič
Četudi radi trenirate, se vam verjetno kdaj zgodi, da vas prevzamejo negativne misli. Mi vemo, kako se spopasti z njimi!

Včasih največja prepreka med vadbo in vami ni v vašem telesu, temveč v vaših mislih. Nekaj najpogostejših negativnih misli, ki vam lahko pokvarijo trening smo zbrali na enem mestu. Zaupali vam bomo tudi, kako se z njimi spopasti in seveda opraviti trening.Ovira: Vadba boli!
Premagajte jo!

Začeti z vadbo, če nikoli prej niste počeli ničesar je res težko – mentalno in tudi fizično. Četudi imate energijo in ste motivirani, se vaše telo lahko vadbi upira, saj zna biti boleča, ker je telo ni vajeno. Kar lahko storite je, da izvajate vadbo, ki vam je všeč ali pa vadbe menjujete. K treningu lahko povabite prijatelja, ki vam bo popestril čas vadbe. V pomoč pa vam bo tudi glasba, ki vas bo pritegnila k miganju. Vsekakor morate svoje možgane zamotiti tako, da ne boste mislili na napor in morebitne bolečine. Vztrajnost se vam bo prej ali slej poplačala, saj se bo telo z vsakim treningom vse bolj privajalo na vadbo, vi pa se boste počutili vse bolje in bolje.Ovira: Skrbi vas, da se vam bodo vsi smejaliPremagajte jo!

Nikakor naj vas to, kaj si bodo drugi mislili o vas ne odvrne od treningov. Dokazano je namreč bilo, da se povečini ljudje bolj ukvarjajo sami s seboj kot s tem, kaj počnejo drugi. Da vam bo lažje, si poiščite podporo bližnjih ali enako mislečih. Naj se vam pridružijo pri prvem obisku telovadnice, daljšem sprehodu ali teku. Ali pa si poiščite skupino ljudi, ki tudi sama šele začenja z vadbo. Za to so zelo dobre tudi tekaške skupine. Raziskave so namreč pokazale, da družba (posameznik ali skupina) poveča možnosti, da se boste držali zastavljenje rutine vadbe.Ovira: Preveč sem zaposlen/-a!Premagajte jo!

To je zgolj, le in samo izgovor. Če imate čas za gledanje TV-ja in sedenje na kavču, imate čas tudi za vadbo. Določite si del dneva, ko imate največ časa in trening preprosto opravite. Še bolje bo, če si ga boste dali tudi na seznam stvari, ki jih morate opraviti. Tako ne boste mogli reči, da ste nanj pozabili in namesto tega počeli kaj drugega.Ovira: Teden dni nisem treniral/-a zaradi službenih obveznosti (bolezni, poškodbe itd.). Začeti znova se mi zdi tako težko, da bi se najraje vdal/-a.Premagajte jo!

Če ste z vadbo že začeli, bi bilo res škoda, da bi se popolnoma vdali. Nenazadnje se je tudi vaše telo na vadbo že toliko navadilo, da vaš 'začetek' sigurno ne bo tako naporen, kot je bil, ko ste začeli čisto iz ničle. Torej, osredotočite se na danes, na ta trenutek in veselo na delo! Preseneči boste, kako dobro vam bo šlo in navdušeni bostes nad odličnim počutjem po treningu.Ovira: Tako veliko in naporno vadite pa ne vidite nobenih rezultatov!
Premagajte jo!

Bodite potrpežljivi, spremembe se namreč ne bodo zgodile čez noč. Za izgubo odvečne teže, pridobitev lepše postave, kondicije in dolgih ter hitrih tekov boste prišli le, če boste vztrajni. Mišice, kite in vezi namreč potrebujejo kar nekaj časa, da se prilagodijo na tek. Telo sčasoma začne proizvajati več kapilar (majhnih krvnih žil, ki prenašajo kisik in odpadne proizvode v in iz naših celic), ter encimov, ki pripomorejo k temu, da se maščoba porablja kot gorivo. Pretiravanje z vadbo bi vas kvečjemu pripeljalo do poškodb in vas morda tudi odvrnilo od gibanja.Prirejeno po 5 mental barriers smashed, dostopen

tukaj

.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ