Pripravlja se film o 89-letnem utramaratoncu

Pripravlja se film o 89-letnem utramaratoncu
06.03.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Bob Hayes iz ameriške zvezne države Montana je teči začel šele pri šestdesetih, danes, pri skoraj 90-ih, pa je eden od najstarejših ultramaratoncev na svetu. Navdušil je tudi filmske ustvarjalce, ki so o njem posneli film The Hard Way, An Ultra Runner Pus

Bob Hayes je s tekom res da začel pozno, a ga to ni ustavilo, da ne bi tekel tako, kot to počnejo tisti, ki so veliko mlajši od njega. Do sedaj je tako pretekel že okoli 100-125 maratonov in ultramaratonov, letno pa sodeluje na vsaj 30 različnih tekmovanjih. In kljub temu, da bo kmalu dopolnil 90 let, s tekom še ne namerava prenehati. Prav njegovo navdušenje nad tekom pa je prepričalo tudi filmska ustvarjalce Erika Petersena in Jeremyja Lurgio, da sta po njem posnela tudi film The Hard Way, An Ultra Runner Pushes 90, ki ga nameravata dokončati do letošnjega junija.

Bob Hayes, ki prihaja iz ameriške zvezne države Montana meni, da je skrivnost, da lahko pri teh letih še vedno teče prav v tem, da je s tekom začel tako pozno – pri šestdesetih ter da je pred tem dolga leta delal kot kot gozdar. Da bi lahko dosegal dobre rezultate pa seveda pridno trenira, in sicer tri do štirikrat tedensko. Treninge pa seveda bistveno podaljša pred ultramaratonskimi izzivi.

Ustvarjalca sta Boba sicer odkrila po naključju, ko je ta živel v koči, na svojem posestvu. Petersona je predvsem navdušila njegova preprostost in sproščen način življenja, zato se je odločill, da ga predstavi v reviji Trail Runner. A ker se mu je zdelo, da bi si Hayes vsekakor zaslužil še več pozornosti, sta se z Jeremyjem Lurgio odločila, da o njem posnameta film. Tako sta ga spremljala med treningi, na tekmah in se mu celo pridružila med preživljanjem prostega časa.

Bob, ki je nerad v središču pozornosti, se s slavo, ki mu jo bo film prinesel, ne ukvarja prav veliko. Tudi po tem, ko bo film izšel, bo še vedno živel življenje, kot ga pozna – tekel bo, dokler bo le lahko, obenem pa bo še vedno tudi plesal, si sam sekal drva in pripravljal javorjev sirup ter se ukvarjal s kaligrafijo.

 

Nekaj več o Bobu Hayesu lahko izveste tudi v kratkem videu, ki je dostopen tukaj: vimeo.com/130463286

 

Povzeto po: Watch: New Film Will Feature 89-Year-Old Ultra Runner, ki je dostopen tukaj.

Vir video: VIMEO 

Značke: Trening, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ