Slastna kosila za lačne tekače

Slastna kosila za lačne tekače
02.08.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Ste lačni? Pripravite si eno od naših slastnih kosil, ki vas bo nasitilo in dalo energije za nove izzive.

Losos in zelenjavni riž
Losos je odlično živilo za tekače, saj vsebuje veliko beljakovin in zdrave omega-3 maščobne kisline. Riž pa je odličen vir vlaknin in ogljikovih hidratov, ki vam bo dal energije za treninge. A namesto belega, raje uporabite rjavega, saj ta vsebuje neprimerno več hranil kot beli.

Za 1 osebo potrebujete:
150g lososa brez kože (1 file)
1 žlica olivnega olja
ščepec soli

50g rjavega riža
zelenjava po izbiri: grah, bučke, paprika, korenje itd.
1 žlica olivnega olja
čajna žlička masla
ščepec soli
košček zelenjavne kocke

Navodila za pripravo: Ker se rjavi riž kuha dlje časa, tega skuhajte prvega. Pri pripravi sledite navodilom na embalaži. Zelenjavo lahko vanj vkuhate proti koncu, ali pa jo pripravite posebej in jo na koncu vmešate v riž. Če za pripravo zelenjave nimate časa, si lahko pomagate tudi z zamrznjeno zelenjavno mešanico.
Lososa popecite na olivnem olju tako, da se dobro zapeče. Na koncu ga posolite, pokrijte ter pustite stati nekaj minut preden ga postrežete.

Testenine v smetanovi omaki in puranov zrezek
Polnovredne testenine vas bodo nasitile in tudi dale energije za tekaški trening. Puranje meso pa je polno beljakovin, ki jih telo potrebuje za regeneracijo in rast mišic.

Za 1 osebo potrebujete:
50g polnozrnatih testenin
80g puranjega mesa
0.30dl smetane za kuhanje
0.30dl pišančje jušne osnove
1 žlica olivnega olja
ščepec soli
ščepec mletega popra
parmezan za posip

Navodila za pripravo: Testenine dajte kuhati kot prve, saj boste med kuhanjem teh lahko pripravili meso. Kuhajte pa jih toliko časa, kolikor je navedeno na embalaži.
Meso popecite na olivnem olju, ko je pripravljeno pa ga preložite na krožnik in pokrijte, da bo ostalo toplo. Nato v ponev dajte piščančjo jušno osnovo in dobro pomešajte, ko pa ta zavre, ogenj zmanjšajte in dodajte smetano. Mešanico posolite in popoprajte ter nato vanjo dodajte odcejene testenine in še enkrat vse skupaj dobro premešajte ter postrezite skupaj z mesom. Čez vse skupaj pa naribajte še malce parmezana.

Osvežilna mešana solata
V teh vročih dneh se prav prileže lahka in osvežilna solata, narejena iz mešane zelenjave, ki vas bo nasitila, a ne tudi obtežila.

Sestavine za 1 osebo:
100g čičerike iz pločevinke
1 pol večje kumare
½ paprike
1 manjši paradižnik
šop zelene solate

Za preliv:
1 jušna žlica olivnega olja
limonin sok
ščepec soli

Navodila za pripravo: Čičeriko sperite pod tekočo vodo in jo odcedite, zelenjavo pa očistite in narežite na poljubno velike koščke. Vse skupaj stresite v večjo skledo, dodajte začimbe in dobro premešajte ter postrezite.

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ