Tako si naredite odličen beljakovinski napitek

Tako si naredite odličen beljakovinski napitek
04.01.2019 AVTOR: A. T., Foto: Lorna Jane Active/ Facebook

Lažje je, kot si mislite!

Beljakovinske napitke lahko dobite že pripravljene ali pa si jih naredite sami s pomočjo beljakovin v prahu ali drugih virov beljakovin. Preverite, kako.

Kje začeti?
Beljakovinski napitki niso sestavljeni le iz beljakovin in vode, temveč pogosto tudi iz drugih sestavin. Dober beljakovinski napitek tako vsebuje vir ogljikovih hidratov (sadje ali ovseni kosmiči) in večjo mero beljakovin (beljakovine v prahu ali jogurt). 
Sadje bo napitku dodalo vlaknine in ogljikove hidrate za energijo ter obenem poživilo okus. Če boste napitek pripravili z mlekom – kravjim ali rastlinskim – pa boste poskrbeli za še nekaj dodatnih beljakovin. 
Količina tekočine v napitku je odvisna tako od sestavin kot tudi od vaših želja. Če želite bolj redek napitek, je boste dodali več, sicer manj. Vam pa priporočamo, da za začetek date manj tekočine in jo nato med miksanjem dodajate postopoma, dokler ne dobite željene konsistenc. 

Previdno z maščobo
Če si napitek privoščite pred vadbo, se raje izognite maščobi, saj se ta prebavlja počasneje. Kar pomeni, da bi se lahko med vadbo počutili preveč polni ali bi imeli neprijeten občutek v želodcu. Sicer pa si kakšno žličko arašidove, mandljevega ali drugega masla ali nekaj kosov avokada lahko dodate po vadbi oziroma, če uživate napitek kot obrok, saj boste prav zaradi maščobe dlje časa siti. 

Pazite se skritih sladkorjev
Že pripravljeni beljakovinski napitki občajno že vsebujejo sladkor, zato se lahko s pripravo svojega temu izognete. Kako? Preprosto tako, da v napitek vnašate nesladkane različice izdelkov, in sicer navaden (grški jogurt), zmrznjeno ali sveže sadje, nesladkano rastlinsko ali kravje mleko itd.

Povzeto po: How to make a protein shake, ki je dostopen tukaj.  

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ