Trening tudi na počitnicah? Zakaj pa ne!

Trening tudi na počitnicah? Zakaj pa ne!
30.11.-0001 AVTOR: Tina Ambrožič
Tudi na počitnicah lahko trenirate, le dobro se morate organizirati. Da vam bo lažje, smo na enem mestu zbrali nekaj praktičnih nasvetov.

Prilagodite se
Če se na počitnice odpravljate v družbi oziroma z družino, boste treninge seveda morali prilagoditi in trenirati tako, da boste imeli tudi čas za svoje bližnje. Najboljši čas za treninge so v toplih dneh zgodnja jutra, ko še vsi spijo, pa tudi ozračje je še vedno prijetno hladno.

Trenirajte manj
Če nimate kakšnih večjih tekem po počitnicah in želite le vzdrževati svojo kondicijo, ne bo nič narobe s tem, če boste trenirali manj ali tek zamenjali s kakšnim drugim športom. Lahko plavate, kolesarite ali pa hodite, kar vam je ljubše. Pomembno je le, da ostanete aktivni.

Izkoristite plavanje
Če boste počitnikovali na morju, lahko trenirate tudi v vodi. Plavanje je namreč odličen način za ohranjanje kondicije, le dovolj intenzivno mora biti. Poskusite s kravlom ali metuljčkom, nadenite si masko in plavutke, predvsem pa si določite daljšo razdaljo, ki jo boste premagovali vsaj enkrat, dvakrat ali celo večkrat dnevno, če nameravate na dopustu manj teči.

Naj se vam pri miganju pridružijo otroci
Otroci so živahni in polni energije, zato jih ni težko privabiti k raznim aktivnostim. Lahko se vam pridružijo pri plavanju, kolesarjenju, hoji in celo teku na krajše razdalje. Nenazadnje pa so tu tudi igre z žogo, ki jih lahko izvajate tako na prostem, kot tudi v vodi.

Ko ne gre, ne gre
So dnevi, ko se nam migati preprosto ne da ali pa smo preutrujeni za to in ker so počitnice namenjene počitku, je prav, da se kakšen dan tudi prepustite lenobi in preprosto uživate. Telo vam bo zagotovo hvaležno.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ