Zakaj bi morali jesti več rib

Zakaj bi morali jesti več rib
02.05.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Da so ribe zdrave ni nobena skrivnost. Pa veste, kako vam lahko koristijo kot tekaču?

Za bolj zdravo srce
Ribe so bogate z beljakovinami, zdravimi omega-3 maščobami, vitaminom D, antioksidanti in številnimi drugimi hranili, ki ugodno vplivajo na zdravje. Še posebej veliko koristi od omenjenih hranil ima srce, saj se zaradi njih zmanjšajo možnosti za težave z nerednim utripom, znižata pa se tudi nivo trigriceridov in krvni tlak.

Za zaščito kože
Kot tekač verjetno veliko časa preživite na prostem, sploh v toplejših mesecih, ko je sonce močnejše, vaša koža pa bolj izpostavljenja. Dobra novica je, da, poleg sončne kreme, svojo kožo dodatno lahko zaščitite tudi tako, da uživate več rib. Obenem pa hranila, ki jih ribe vsebujejo, po zadnjih raziskavah, upočasnjujejo tudi staranje kože.

Za boljše delovanje možganov
Ribe so od nekdaj veljale za hrano, ki spodbuja delovanje možganov. Nekatere raziskave pa kažejo na to, da je uživanje rib povezano tudi z manjšo možnostjo razvoja Alzheimerjeve bolezni. Že samo uživanje omega-3 maščob pa zmanjšuje možnost za povečanje depresije.

Za regeneracijo
Po teku vaše telo potrebuje kombinacijo ogljikovih hidratov ter antioksidantov in beljakovin. Prav slednja dva ribe vsebujejo v večjih količinah, družbo pa jim dela še vitamin D, ki preprečuje težave s kostmi in mišicami.

Povzeto po: 5 Reasons Runners Should Eat More Fish, ki je dostopen tukaj.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ