Zakaj je pomembno raztezati mišice meč

Zakaj je pomembno raztezati mišice meč
05.12.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Ko se raztezate, ne pozabite raztegniti tudi mišic meč. Zakaj pa vam izdamo v nadaljevanju ...

Da je raztezanje pomembno že vemo. A zakaj je tako pomembno, da raztezate tudi meča? Pa poglejmo ...

Imeli boste manj bolečin v mišicah
Ljudje nismo bili narejeni za to, da bi 8-10 ur dnevno sedeli, zato ni nič čudnega, če so zaradi tega naše mišice tako zategnjene ter nas bolijo z njimi pa tudi sklepi. Kako težave odpraviti? Z vsakodnevnim raztezanjem seveda po katerem se boste zagotovo počutili bolje in bolj sproščeni.

Imeli boste manj možnost za plantarni fasciitis
Plantarni fasciitis je neprijetna in boleča poškodba, ki si je zagotovo ne želite izkusiti. Zato je še toliko bolj pomembno, da za svoje noge in predvsem meča skrbite tako, da jih pred in po aktivnosti dobro raztegnete.

Izboljšali boste ravnotežje in držo med tekom
Tek in druge vrste vadbe zategujejo in krajšajo mišice, raztezanje pa sčasoma njihovo mobilnost povečuje. In bolj kot ste gibljivi, lažje je držati ustrezno držo med tekom. Vaše mišice meč namreč z drugimi mišicami v telesu komunicirajo preko živčevja in vam tako pomagajo, da ostanete vzravnani.

Preprečite lahko težave s stopali
Raztezanje mišic je pomembno tudi zato, da ohranjate zdrava vaša stopala. Kosti v njih namreč pomagajo vdrževati obliko stopalnega loka, ki omogoča telesu, da podpira njegovo težo ter tudi, da lahko med hojo vzdržujete ustrezno držo in nimate bolečin.
Nenazadnje pa raztezanje meč ugodno vpliva tudi na stopala, saj z njim zmanjšate možnost artritisa stopal in gležnjev, ploskih stopal, stresnih fraktur in mnogih drugih težav.


Kako raztegniti meča? Poskusite takole ...Povzeto / prirejeno po: 5 reasons why stretching calf muscles is so important to runners, ki je dostopen tukaj.

 

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ