Zakaj morate uživati maščobe

Zakaj morate uživati maščobe
23.10.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Zdrave maščobe so za telo koristne, zato bi jih morali uživat v zadostnih količinah. Nekaj razlogov zakaj je temu tako, pa vam zaupamo v nadaljevanju.

Proti vnetjem
Med vadbo pride do številnih mikropoškodb in tudi vnetij, ki jih čutimo tudi kot bolečine v mišicah. Prav to neprijetno bolečino pa lahko omilite tudi z uživanjem ustrezne hrane, v tem primeru omega-3 maščobnih kislin, ki jih najdete ali v prehranskih dodatkih ali v hrani, kot so, na primer ribe, oreščki itd., ki pripomorejo k zmanjšanju vnetnih procesov v telesu.

Za uravnotežen nivo hormonov v telesu
Maščobe so ključen element tudi za tvorjenje hormonov, ki skrbijo za to, da je telo v ravnovesju. Kar pa pomeni, da se boste ob zadostni količini hormonov počutili bolje, še bolje trenirali, vaše mišice pa bodo rasle in se krepile.

Večja sitost
Večja količina maščob v kombinaciji z beljakovinami in zelenjavo vas bo nasitila za dlje časa. A pazite, da boste posegali po zdravih maščobah, kot je, na primer kokosovo olje.

Uravnava delovanje ščitnice
Uživanje omega-3 maščobnih kislin uravnava delovanje ščitnice, ki vpliva tudi na nalaganje maščobe v telesu. V primeru neustreznega delovanja ščitnice je namreč odvečno maščobo težje izgubiti.

Lepša koža
Suha in pusta koža je pogosto tudi posledica uživanja prenizkih količin maščob. Zato povečajte vnos predvsem omega-3 maščobnih kislin v obliki prehranskih dodatkov ali, še bolje, hrane, ki to vsebuje (oreščki, ribe itd.), saj bo vaša koža tako bolj voljna in navlažena.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ