Zastavite si načrt za uspeh

Zastavite si načrt za uspeh
17.01.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Si v pomladnih dneh želite udeležiti kakšne tekme in še izboljšati svoj rezultat? Zdaj je čas, da si zastavite načrt, s katerim bodo vaši cilji in želje postali realnost.

Poiščite si pomoč
Če ste sami že poskušali izboljšati svoj tek in poseči po boljših rezultatih, a vam samim to ni uspelo, si poiščite pomoč tekaškega trenerja. Ti bodo vedeli, kaj storiti, da bi željeni cilj tudi dosegli, obenem pa vas bodo tudi znali zmotivirati za uspeh.

Poglejte, kje ste delali napake
Za to, da vam do sedaj še ni uspelo doseči željenega cilja, je lahko krivo veliko stvari. Od tega, da niste ustrezno trenirali do tega, da niste dovolj počivali, ali se ustrezno prehranjevali in še kaj. Da bi vam v prihodnje ne spodletelo, je čas, da pogledate nazaj in poskusite najti vzrok (ali več njih), ki so vam do sedaj preprečevali dosego cilja.

Naredite si načrt
Ko boste ugotovili, kje ste delali napake in kaj bi lahko naredili bolje, si naredite ustrezen načrt treningov. Če vam bo pri tem pomagal kakšen izkušen tekaški trener, še toliko bolje. Vsekakor pa se jih boste morali držati, če želite doseči cilj.

Najdite si motivacijo
Motivacija je ključna za uspeh, zato si jo boste morali najti, sicer do cilja ne boste prišli. A kaj vas motivira za dosego cilja, boste morali ugotoviti sami. Za nekatere je to dosežek sam, za druge premagovanje zmožnosti lastnega telesa, za tretje spet kaj drugega. Ko boste odkrili, kaj do cilja žene vas, boste energično zagrizli v treninge.

Privoščite si dovolj počitka
Počitek bo telesu pomagal da se bo to hitreje in lažje regeneriralo, zagotovil pa vam bo tudi dovolj energije za nove in nove podvige, zato ga nikar ne izpuščajte.

Poskrbite za uravnoteženo prehrano
Hrana prav tako pomaga pri regeneraciji telesa po treningu in vam obenem tudi daje energijo zanj. A ne le to, z ustrezno prehrano boste krepili tudi imunski sistem in pomagali telesu hitreje okrevati po poškodbah. 

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ