Prireditve - 8. Ruthin Tek 2020

8. Ruthin Tek 2020
Datum prireditve
28.02.2020
Organizator
Športno humanitarno društvo Vztrajaj - NEVER GIVE UP
Kontaktna oseba
Športno humanitarno društvo Vztrajaj - NEVER GIVE UP
Telefon
040 480 843
Email
info@nevergiveup.si
Cena ob predprijavi
20.00 €
Štartnina na dan prireditve
20.00 €
Opis dogodka

Tudii letos bomo organizirali tek tekmovalne narave. Letos smo se odločili, da razpišemo 2 kategoriji, kajti niste vsi tekači pripravljeni teči 8 ur. Nekateri pa se radi preizkusite tudi na daljši razdalji. Vabimo vas, da si več o Ruthinem nočnem teku preberete v nadaljevanju.

Tako so tekli lani: Tekači in pohodniki zavzeli Bled: 7. Ruthin tek je zaznamovalo dobro vzdušje

Zadnji vikend v februarju, od 28. 2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

KDAJ? 28. februar z začetkom ob 17.00 – 1. marec 2020 z zaključkom ob 17.00

KJE? Bled, Blejsko jezero; Štartno-ciljni prostor je Veslaški center Mala Zaka

KAJ? 48-urni neprekinjen tek in pohod okoli Blejskega jezera

Ruth Podgornik Reš, ženska z velikim srcem, ultramaratonka, vrtnarka, pisateljica, kuharica, je s svojimi aktivnosti bila marsikomu vzor. Bodisi na športnem ali katerim od drugih področij. Spomin na Ruth v društvu Never Give Up prav zato ohranjajo z njej najljubšo disciplino - tekom. Prav zaradi dolžine dogodka, ki poteka 48 ur, se ga lahko udeleži prav vsak. Pridete lahko kadarkoli in naredite poljubno razdaljo, počasi ali hitro, na način, ki vam najbolj ustreza.
S športno-humanitarnim tekom bomo pomagali posameznikom in družinam v stiski. S pomočjo jim želimo pomagati prebroditi najhujše, poleg tega pa prenesti sporočilo, ki izžareva predvsem moto društva Never Give Up, ki je »nikoli ne odnehaj », pa čeprav je še tako težko.
Na dosedanjih 7 Ruthinih tekih nas je obiskalo že več kot 6100 tekačev. Leta 2017 smo postavili visoko mejo 1231 tekačev, ki jo letos ponovno želimo preseči.
Zopet vas bodo razvajali dobrosrčneži iz Zavoda pod Strehco, ki bodo v soboto in nedeljo delili okrepčilne obroke ( testenine in palačinke ), po simbolični ceni 1,00€. Celoten izkupiček od prodanih obrokov pa bo šel v dobrodelne namene za aktivnosti Zavoda pod Strehco, ki pomaga z brezplačnimi obroki tistim, ki si tega ne morejo privoščiti.
Vsi prispevki, zbrani na dogodku, se 100% namenijo težkim situacijam. Tako iz prodanih testenin in palačink, kot iz prispevkov.

Sredstva za pomoč družinam in posameznikom se zbirajo v obliki prostovoljnih prispevkov na samem dogodku. Višina prispevka je prostovoljna, toda ob višini prispevka 10€ za odrasle in 5€ za otroke do 14. let, prvih 1200 udeležencev prejme darilno vrečko z uporabnim darilom in dobrotami iz Lidl-a.

Z namenom, pomagati otrokom, tudi letos vabijo vse tekače, pohodnike in ostale ljudi dobre volje, da se pridružijo na 48-urni poti okoli Blejskega jezera, kjer je ogromno tekaških ur preživela tudi Ruth Podgornik Reš, in tako pomagate. Pridružite se lahko kadarkoli v času prireditve in odtečete ali prehodite, kolikor želite.


Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ