8 vaj za moč, ki jih lahko izvajate kjerkoli

8 vaj za moč, ki jih lahko izvajate kjerkoli
14.05.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Bi radi treninge dopolnili z vajami za moč, a se vam zdi, da nimate ne časa in ne prostora za to? Mi smo našli nekaj takih vaj, ki jih lahko izvajate kjerkoli.

Počep in privzdig meč
Stojte z nogami narazen tako, da bodo ta poravnana v širini bokov, usedite se nazaj (kot da bi se usedli na stol) in se spustite navzdol v počep tako, da boste težo prenesli na pete. Nato nekoliko zanihajte in se spustite na prste stopal ter se z meči privzdignite navzgor. Vajo ponavljajte vsaj eno minuto.

Sklece + plank
Postavite se v prilagojen položaj za sklece – na kolena in roke (oziroma lahko tudi v popoln položaj, če imate dovolj moči). Privzdignite se navzgor in nato stegnite eno roko pred sabo, se v tem položaju zadržite vsaj 5 sekund in pazite, da bo telo v nevtralni poravnavni (tako kot pri planku), nato pa se počasi vrnite v prvoten položaj.

Jack Knife trebušnjaki
Uležite se na tla, roke stegnite za glavo, noge pa rahlo upognite in sicer tako, da boste imeli stopala na tleh. Hkrati privzdignite noge in roke ter se z njimi na pol poti srečajte, nato pa se počasi vrnite v prvoten položaj in vajo spet ponovite. Pazite, da boste imeli spodnji del hrbta trdno na tleh in da boste ob izvajanju vaje stisnili trebušne mišice.

Izpadni korak (60 sekund z vsako nogo)
Postavite noge tako, da bodo stopala poravnana s širino bokov, nato pa z nogo stopite toliko naprej, tako da se z njo spustite proti tlom. Pazite, da bo trup poravnan, koleno pa pri dostopu upognjeno na 90 stopinj, stegna pa vzporedna s tlemi. Nato se vrnite v prvoten položaj in vajo ponavljajte z vsako nogo po eno minuto.

Plank (30 seconds)
Uležite se na tla, tako da boste z obrazom uprti v tla, roke imejte z dlanmi na tleh, noge pa zravnane. Nato se privzdignite na komolce in konice prstov, da bo telo poravnano in v tem položaju zdržite vsaj 30 sekund.

Stranski plank (30 sekund na vsaki strani)
Stranski plank pomeni, da ga izvajate na strani, in sicer tako, da slonite na komolcu, telo pa privzdignete in poravnate, da je v pravilni diagonali. Trup nekoliko stisnite in v tem položaju zdržite vsaj 30 sekund. Vajo ponovite tudi z drugo stranjo telesa.

Privzdig noge (60 sekund z vsako nogo)
Postavite se na levo nogo, roke imejte ob telesu. Medtem, ko je leva noga v ravnem položaju, počasi privzdignite desno nogo in jo upognite nazaj tako, da iz telesa oblikujete črko T. V tem položaju vzdržite vsakič po pet sekund, z vsako nogo torej skupno po eno minuto.

Most
Uležite se na hrbet, roke položite na tla ob telo. Nato z nogami privzdignite boke od tal vse dokler ne vzpostavite lepe linije od kolen pa do bokov in hrbta. Nekaj trenutkov se v tem položaju tudi zadržite, nato pa se spustite nazaj v prvotem položaj. Vajo ponavljajte vsaj eno minuto.

Povzeto po: Strenght workout that can be done anywhere. Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ