Bodite bolj osredotočeni

Bodite bolj osredotočeni
01.01.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Med aktivnostjo smo z mislimi pogosto vsepovsod le pri treningu ne, kar je vse prej kot dobro. Zato je čas, da se naučite biti osredotočeni na to, kar počnete, saj boste tako tudi bolje in lažje dosegali zastavljene cilje.

Med treningom za moč
Čeprav se zdi, da dvigovanje uteži ni težko, je bolje, da vam med tovrstnim treningom pozornost ne uide drugam. Če namreč uteži ne boste dvigovali ustrezno ne boste dosegli željenega učinka, pa še poškodujete se lahko, zato bodite pri naslednjem treningu bodite bolj osredotočeni na gibe. Raziskave so namreč pokazale, da se tako vaje izvajajo bolje, hitreje ter tudi bolj učinkovito.

Med tekom
Tudi med tekom se kaj radi izgubimo v svoji mislih, a kot pravijo strokovnjaki bi tudi med njim morali biti bolj osredotočeni. Ne, ves čas vam tega ne bo potrebno početi, a vsake toliko je dobro, da preverite, če je vaša drža prava, če doskakujete pravilno, če tako tudi dihate itd., preostali čas pa lahko uživate v naravi in svojih mislih.

Med okrevanjem
Če za regeneracijo po zahtevnih treningih ali tekmah uporabljate ledene kopeli, kompresijske nogavice, masaže in še kaj, je to super. Ne smete pa pozabiti tudi na to, da je del regeneracije tudi v glavi, zato si po zahtevnem teku vedno vzemite nekaj trenutkov zase, da se izklopite in sprostite. Privoščite si, na primer masažo, poklepetajte s sotekači ali pa za pol ure zadremajte.

Povzeto po: Learn How (and Where) to Focus Your Attention, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ