Kako biti še bolj aktivni

Kako biti še bolj aktivni
02.08.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Res je, da s tekom pokurite veliko kalorij, a to ne sme biti izgovor za to, da bi ves preostali čas izkoristili za posedanje ali poležavanje, saj to ni dobro za zdravje. Zato se potrudite, da boste aktivni tudi takrat, ko ne tečete. Kako to lahko storite,

Usedite se na kolo
Poletni dnevi so prijetno topli, pa tudi sonce posije že zelo zgodaj, zato se namesto z avtom v službo lahko odpeljete tudi s kolesom. Ne glede na to, kako dolga ali kratka je pot, boste s potiskanjem pedal noge pognali v gibanje in lepo pretegnili mišice.    

Po opravkih se sprehodite
Če kolesa nimate ali raje hodite, se v službo ali po opravkih lahko tudi sprehodite. Tudi tako boste namreč pokurili kar nekaj kalorij in dobro razgibali svoje telo.

Z avtobusa izstopite nekaj postaj prej
Če se naokrog sicer prevažate z avtobusom, se potrudite, da boste iz njega izstopili nekaj postaj prej in se do cilja sprehodili. Tudi tako boste naredili nekaj zase in pokurili kakšno kalorijo več.

Namesto dvigala izberite stopnice
Imate v bloku ali na delovnem mestu dvigalo, ki vas običajno pripelje na končen cilj? Nič več. Namesto njega raje izberite stopnice, ki jih lahko prehodite v malo pospešenem tempu ter tako pospešite srčni utrip in obenem okrepite noge in zadnjico.

Pospešite srčni utrip z gospodinjskimi opravili
Tudi domača opravila vam lahko pomagajo pokuriti lepo število kalorij in okrepiti kakšno mišico. Posesajte stanovanje, pomijte po tleh, pospravite posteljo in zložite posodo v stroj. Čeprav se ob tem ne boste pretirano spotili, pa boste tako vseeno aktivni in v pogonu.

Med gledanjem televizije potelovadite
Tudi med gledanje televizije ste lahko aktivni, saj v tem času izvedete nekaj vaj za trebušne mišice pa tudi za roke in noge. Če ne veste, kakšne vaje izvajati, pobrskajte po Youtube-u, kjer jih boste na tone. Ob tem pa tudi navodila, ki vam bodo omogočila, da boste vaje pravilno izvedli.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ