Kako najhitreje okrevati po prazničnem prenažiranju

Kako najhitreje okrevati po prazničnem prenažiranju
28.12.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Se tudi vi po praznikih vsakič znova zgrozite nad količino hrane, ki ste jo zaužili in kilogrami, ki ste jih pridobili? Le brez panike. Pomagali vam bomo, da boste znova ujeli v ritem in izgubili pridobljene kilograme.

Prečistite hladilnik
Ko je praznikov konec, se morate prvo znebiti vseh sladkarij in druge težke hrane, ki se vam je med prazniki nabrala v hladnilniku in omarah ter bi jo bilo potrebno pojesti. Tako se bo tudi veliko lažje upreti skušnjavi, da bi to hrano tudi pojedli. Namesto nezdrav hrane si hladilnik raje napolnite s sadjem, zelenjavo in kvalitetnimi beljakovinami.

Jejte večkrat po malem
Da ne bi bili lačni raje jejte več manjših obrokov čez dan, ki naj vsebujejo veliko sadje in zelenjave ter beljakovin, a manj oglijkovih hidratov. Tako boste namreč bolj siti, pa tudi krvni sladkor vam ne bo poskakoval, zato vas ne bodo mikale sladkarije.

Uživajte več tekočine
Ne le, da boste z uživanjem več tekočine bolj hidrirani, ampak boste najverjetneje tudi manj lačni. Če premalo pijemo, se kaj hitro zna zgoditi, da smo tudi hitreje lačni, pa čeprav smo pred pol ure jedli. Razlog za to je, da telo z leti signale za lakoto in žejo vse pogosteje zamenja.

Bodite aktivni tudi, ko ne trenirate
Da bi pokurili dodatne kalorije in se znebili odvečnih kilogramov, ki ste si jih pridelali zaradi pretiranega uživanja hrane, boste morali biti malce bolj aktivni. Poleg treningov poskusite biti čim več na nogah, in sicer tako da hodite. Namesto v avto pa se raje večkrat usedite na kolo.

1-2 krat tedensko izvajajte visoko intenzivne treninge
Še več kalorij kot običajen tekaški trening lahko pokurite z visoko intenzivnim treningom, ki je krajši, a bolj učinkovit. Seveda pa z njimi ne smete pretiravati. Dovolj bo, če jih izvajate 1-2 krat tedensko, da močno pospešite svoj srčni utrip in pospešite porabo kalorij.

Bodite potrpežljivi
Tako kot so šli kilogrami gor, bodo šli tudi dol. Če niste pridobili večje količine kilogramov, boste na stari teži prav hitro.

Značke: Prehrana, Zdravje, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ