Kako ostati v formi med prazniki

Kako ostati v formi med prazniki
20.12.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Prazniki so pred vrati in če hočete ostati fit, je dobro, da se nanje pripravite.

V prazničnem času smo vsi malce bolj leni in pojemo veliko več kot sicer, kar je krivo za kakšen kilogram ali dva preveč. Če ju ne želite pridobiti, je tu nekaj praktičnih nasvetov, kako tudi v prazničnem času jesti zdravo in poskrbeti za dovolj gibanja.

Poskrbite za motivacijo
Sami verjetno najbolje veste kaj je tisto, kar vas spodbudi k temu, da vadite. Če pa potrebujete kakšno idejo za to, vam jo lahko zaupamo. Za darilo si privoščite kakšen nov kos športne opreme, ki bo poskrbel, da boste še toliko bolj z zanosom migali. Lahko pa se za trening tudi zmenite s prijateljem, za katerega veste, da vas ne bo pustil na cedilu.

Hrano si pripravite vnaprej
Ko blaznimo od ene obveznosti k drugi pogosto pozabimo jesti, ko pa nam to že uspe, smo že tako lačni, da pojemo vse, kar nam pride pod roko. Kar pa tudi pomeni, da pojemo preveč. Da se to ne bi dogajalo je najbolje, da poskrbite, da imate zdrave obroke in prigrizke pripravljene vnaprej, saj jih boste lahko zaužili takoj, ko boste lačni. Ker boste po njih siti pa tudi ne boste imeli želje, da bi posegali po nezdravi in kalorični hrani.

Trening opravite že zjutraj
Ker se med prazniki vedno kaj dogaja, ni težko na trening pozabiti oziroma ga kar odložiti na jutri ali celo pojutrišnjem. Zato je najbolje, da ga opravite takoj zjutraj, saj se boste nenazadnje tako tudi bolje počutili in čez dan brez težav posvetili drugim obveznostim in prazničnim radostim.

Pojejte kaj že pred zabavo
Da se ne boste prenažirali s hrano, ki bo na voljo na zabavi, je dobro, da pred zabavo nekaj malega pojeste. Siti namreč ne boste imeli tako velike želje po hrani, zato je boste pojedli manj in še to le tisto, ki vam bo res zadišala.

Povzeto/ prirejeno po: 5 stay fit tips for the holidays, ki je dostopen tukaj.

 

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ