Kako trenirati v prazničnih dneh

Kako trenirati v prazničnih dneh
27.12.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Veseli december je tu, kar pomeni, da nas bo bolj kot šport privlačilo druženje ob pijači in dobri hrani. Čeprav tudi to potrebujemo, pa nam to lahko prinese tudi kakšen kilogram preveč. Da temu ne bo tako, si poglejte, kako ohraniti motivacijo za aktivno

Naredite si načrt
Da na trening ne boste kar 'pozabili', si ga dajte v urnik, da boste vedeli, kdaj so ti na sporedu in koliko časa vam bodo vzeli. Če se boste organizirali, boste tudi ob treningih imeli še dovolj časa za druženje s prijatelji, obenem pa ne boste imeli slabe vesti, da niste ničesar naredili zase.

Pri treningu naj se vam pridružijo prijatelji
Če se s prijatelji radi družite ob dobri hrani in pijači ter obenem tudi vsi trenirate tek, se pred druženjem dobite na skupnem treningu. Tako bo trening minil lažje in bolj veselo, po njem pa lahko druženje podaljšate ob kakšni pijački in klepetu.

Poskusite visokointenzivno vadbo
Da bi imeli dovolj časa za praznična druženja, lahko trening skrajšate, a v tem primeru naj bo ta visoko intenziven, saj boste tako v kratkem času pokurili več kalorij.

Bodite aktivni tudi izven treningov
Zelo pomembno je, da ste aktivni tudi čez dan, kar pomeni, da čim manj sedite in se čim več gibate. V službo se lahko odpravite s kolesom ali peš, namesto dvigala izberite stopnice in tako dalje, saj boste tako pokurili dodatne kalorije in ohranili telo v pogonu.

Prehranjujte se uravnoteženo
Da bi ne posegli po vsakem kosu potice ali piškotu, ki vam pride na pot, se prehranjujte redno in uravnoteženo. Mogoče ne bo odveč, če boste zaužili tudi več beljakovin, saj boste zaradi njih dlje časa siti. Odveč pa ne bosta niti sadje in zelenjava, s katerimi boste v telo vnesli vitamine, minerale in vlaknine.

Ne pozabite na tekočino
Če boste dovolj hidrirani, boste tudi manj lačni, saj se z leti vse pogosteje dogaja, da telo zamenjuje žejo za lakoto. V primeru, da vam v hladnih dneh voda ne diši, lahko uživate tudi tople, a nesladkane čaje. Skozi dan naj bi zaužili vsaj 2l tekočine, če ste aktivni še nekoliko več. Vseeno pa je dobro, da pijete po občutku, a ves čas po malem.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ