Kako vaditi v poletnih dneh

Kako vaditi v poletnih dneh
20.07.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Visoke temperatura in vlaga niso ravno idealni pogoji za vadbo na prostem. A kljub temu se vam vadbi ni potrebno odreči, le prilagoditi jo morate. Kako to tudi storite, vam bomo zaupali v nadaljevanju.

Vadite zjutraj ali zvečer
Če vadite na prostem, to počnite v hladnejših delih dneva, torej zgodaj zjutraj ali ko pade mrak. Tako se boste izognili zdravstvenim težavam, ki jih prevelika izpostavljenost vlagi in visokim temperaturam lahko povzočita.

Izberite si senčne prostore
Če boste vadili zgodaj zjutraj, ko bo sonce šele vzhajalo, si za vadbo izberite kraje, ki so v senci, saj bo tam vadba prijetnejša.

Vaši treningi naj ne bodo preveč intenzivni
Četudi boste vadili v temperaturno bolj ugodnih delih dneva, to še ne pomeni, da boste lahko vadili z visoko intenzivnostjo. Četudi si boste želeli, vam bo to verjetno preprečilo vaše telo, če pa vam bo že uspelo izvesti res dober visoko intenziven trening, pazite, da boste med in po njem nadomeščali izgubljeno tekočino.

Nikamor brez tekočine
Zaradi povečanega potenja lahko hitreje dehidrirate, zato boste morali tudi več piti. Tekočino uživajte ves dan po malem, vzemite jo s seboj tudi na trening in pijte po občutku, vsekakor pa pijte tudi po opravljenem treningu. V uživanje vam priporočamo vodo, pa tudi športne napitke z vsebnostjo elektrolitov in mineralov.

Zamenjajte šport
Ko je vročina res prehuda, je dobro zahtevne športe za ta čas opustiti in si za ohranjanje kondicije izbrati kakšen drug šport. Mi vam priporočamo plavanje, ki bo okrepilo mišice celotnega telesa, obenem pa vas bo še prijetno osvežilo.

Vadite v telovadnici
Če se teku in drugim zahtevnim vrstam vadbe ne morete odpovedati, jih izvajajte v klimatiziranih prostorih telovadnice, saj tako ne boste ogrozili svojega zdravja. Priporočamo pa vam, da poleg kardio vadbe posežete tudi po utežeh in z njimi okrepite svoje telo.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ