Katera vadba tudi po koncu pokuri največ kalorij?

Katera vadba tudi po koncu pokuri največ kalorij?
16.12.2013 AVTOR: Tina Ambrožič
Kurjenje kalorij se nadaljuje tudi po koncu vadbe. A po kateri jih telo pokuri največ?
Verjetno veste, da nekatere vrste vadbe poskrbijo za to, da vaše telo kuri kalorije tudi po koncu le-te. Pa veste, katera vadba jih pokuri največ?

Ne govorimo o katerikoli vadbi, ampak o vadbi, ki je za telo naporna, ki vas pripravi do tega, da ste zadihani ter da pospešite srčni utrip na maksimum. Taka vadba bo poskrbela za to, da bo telo tudi po zaključku le-te, kurilo kalorije.

In kako tovrstna vadba deluje? Ko izvajate vadbo, ki ni pretirano naporno, telo uporablja običajno količino kisika. Ko pa v trening vložite veliko napora, mora telo uporabiti veliko več kisika, ki ga mora kasneje nadoknaditi. Prav ta proces obnove kisika pa je tisti, ki porablja kalorije tudi po vadbi, saj telo dela še močneje, da bi se 'obnovilo'.

Kakšno vadbo torej izvajati, da bo le-ta naporna in da boste kalorije kurili tudi po njej? To je odvisno od vsakega posameznika. Večina vaj za moč ustvari nekakšno kurjenje kalorij po treningu, saj telo med tovrstnimi vajami potrebuje več moči. Prav tako zahtevne so tudi vaje z lastno težo, kot so počepi, skoki, sklece ali 30 sekundni sprinti.

Povzeto po: Which workouts burn the most calories after it's over?, dostopno tukaj.
Značke: Zdravje, Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ