Kdaj lahko po bolezni spet začnete s treningi?

Kdaj lahko po bolezni spet začnete s treningi?
25.02.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Premagujete prehlad ali gripo in ne veste, kdaj je pravi čas, da spet začnete trenirati? Morda vam bodo pri tem v pomoč naši nasveti...

Kdaj je pravi čas, da začnete spet trenirati?
Pravi čas, da se vrnete na trening je takrat, ko se počutite dobro. Žal pa je tudi dobro počutje lahko nekaj zelo relativnega. Čeprav se počutite dobro, morda še niste v stanju, ko bi lahko trenirali, sploh pa ne tako intenzivno kot ste pred nastopom bolezni, kar pomeni, da se boste ob večjih naporih lahko počutili šibke, oblil vas bo pot, lahko vas bodo tudi bolele mišice in še kaj. Zato se strokovnjaki strinjajo, da bi, preden začnete spet vaditi, ne smeli več kašljati in tudi ne imeti bolečin v mišicah, kaj šele povišane temperature.

Kako začeti?
Začnete lahko takrat, ko večina simptomov izgine, a ker bo vaše telo oslabljeno, začnite počasi in z nizko intenzivno vadbo in tako vztrajajte vsaj nekaj dni, nato pa glede na počutje povečujte intenzivnost vadbe. Seveda pa pazite, da boste še vedno dovolj počivali, saj bo vaše, od bolezni oslabljeno telo, počitek še kako potrebovalo.

Okrepite svoj imunski sistem
Ker bo vaše telo oslabljeno od bolezni, ga boste morali okrepiti od znotraj. To pa najlažje storite tako, da se ustrezno prehranjujete. Predvsem uživajte veliko sadja in zelenjave, ki vsebujeta veliko vitaminov in vlaknin. Koristna pa bodo tudi živila, ki vsebujejo probiotike, kot so nekatere vrste zelenjave (zelje, repa itd.) ter mlečni izdelki. Po potrebi pa si pomagajte tudi s prehranskimi dodatki.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ