Napake, s katerimi upočasnjujete svoj metabolizem

Napake, s katerimi upočasnjujete svoj metabolizem
13.01.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Res je, da se metabolizem z leti upočasnjuje, a k temu veliko prispevamo tudi sami. Na kakšen način, pa izveste v nadaljevanju.

Ne zaužijete dovolj kalorij
Če boste pojedli preveč kalorij, se boste seveda zredili, če pa jih boste pojedli premalo, boste s tem upočasnili metabolizem. Če ste aktivni, ocenite koliko kalorij potrebujete in jih toliko tudi zaužijte, saj bo vaše telo tako normalno delovalo pa tudi vaši treningi bodo dobri.

Jeste le enkrat ali dvakrat dnevno
Če jeste le enkrat ali dvakrat dnevno in takrat pojeste vse, kar vam pride pod roko ne boste shujšali, ampak se prej zredili. V tem primeru se metabolizem namreč upočasni, telo pa pomanjkanje hrane razume kot stres, zato začne tisto, kar že zaužijete shranjevati v zaloge za težke čase. Tako pa bo tudi vaša teža začela naraščati. Rešitev? Jejte raje več manjših obrokov dnevno.

Uživate premalo vlaknin
Vlaknine bodo pripomogle k sitosti, pospešile pa naj bi tudi kurjenje maščob, zato je dobro, da jih zaužijete dovolj. Nahajajo pa se v sadju, zelenjavi in polnovrednih živilih.

Ne uživate dovolj beljakovin
Beljakovine vas bodo nasitile za dlje časa in pospešile metabolizem, saj ta za njihovo presnovo potroši več energije. Bodo pa beljakovine tudi pripomogle k ohranjanju puste mišične masa, ki pa seveda pomaga telesu potrošiti več kalorij.

Popijete preveč alkohola
Nič ni narobe s kozarčkom dobrega vina, a več kot en kozarček in tudi uživanje različnih alkoholnih napitkov, le poveča količino kalorij, ki jih zaužijete. Tako pa se seveda z lahkoto poveča tudi vaša telesna teža.

Ne delate vaj za moč
Z vajami za moč boste okrepili telo in povečali pusto mišično maso, ki pa bo povečala porabo kalorij, ki jih boste zaužili.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ