Odpravite bolečine v kolenih z raztezanjem

Odpravite bolečine v kolenih z raztezanjem
25.02.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Bolečine v kolenih lahko omilite na različne načine, med drugim tudi z vajami za raztezanje.

Koleno je eden bolj kompleksnih sklepov v telesu, zato ni nič čudnega, da vam bolečina v njem lahko pokvari vsakodnevne aktivnosti in seveda tudi tekaške treninge. A čeprav se vam zdi, da bi zaradi bolečin v kolenu morali počivati, strokovnjaki pravijo, da je vseeno bolje, da se gibamo. Če vam vadba, ki jo izvajate povzroča bolečine, se ji seveda izogibajte in poskusite tisto, pri kateri težav nimate. Vsekakor pa si pri odpravljanju bolečin v kolenih lahko pomagate s spodnjimi vajami za raztezanje.

Raztezanje stegenskih mišic s pomočjo elastičnega traku
Stegenske mišice potekajo od kolkov do kolen, če so sproščene in raztegnjene bodo tudi bolečine v kolenih manjše, zato je spodnja vaja ena tistih, ki jih je dobro izvajati čim pogosteje.

Vir: Bronwyn Spira /Youtube

Raztezanje mišic meč v stoječem položaju
Zategnjene mečne mišice lahko povzročijo, da se koleno nagiba na notranjo stran, kar lahko povzroči bolečine. Zato je raztezanje več kot na mestu, katera vaja je najprimernejša za to in kako jo najlažej izvedete pa vam razkriva spodnji video.

Vir: Fitness Blender / Youtube

Raztezanje mišič v kolku
V predelu kolka je veliko mišic, ki na številne načine pripomorejo k temu, da lahko dobro tečete, a le če so gibljive in raztegljive. V nasprotnem primeru lahko pride do številnih težav, med drugim tudi v kolenih. Da bi se jim izognili, tudi mišice kolka pridno raztezajte. Kako pa vam razkriva spodnji video ...

Vir: Strenght Side / Youtube

Raztezanje ilotibialnega trakta s pomočjo valjčka
Vez, ki poteka po zunanjem delu stegna od kolka do golenice se kaj hitro zategne in vname, kar lahko vodi tudi v bolečine v kolenu. Težavo najlažje preprečite tako, da s pomočjo valjčka, vez omehčate.

Vir: Howcast / Youtube

Raztezanje zadnjičnih mišic
Za zadnjične mišice se na prvi pogled zdi, da jih je težko raztegniti, a s pravo vajo je tudi to mogoče.

Vir: Sports Injury Clinic/ Youtube

Povzeto po: 5 Stretches That Will Make Your Knee Pain Go Away, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ