Pokurite odvečne praznične kalorije s športom

Pokurite odvečne praznične kalorije s športom
25.12.2013 AVTOR: Tina Ambrožič
Vadba ne le pomaga pokuriti odvečne kalorije, ki jih bomo zaužili te praznične dni, ampak tudi pomaga krvnemu sladkorju, da se uspešno spopada s povečano količino hrane.
Med prazniki običajno uživamo več hrane kot običajno, zato je dobro, da se tudi gibamo, da pokurimo odvečne kalorije. Redna vadba namreč kljub povečanemu vnosu hrane pomaga ohranjati krvni sladkor in maščobne celice v še zdravih okvirih

The Journal of Physiology je izvedel študijo, ki je ocenjevala, kaj se dogaja s krvnim sladkorjem in maščobnimi celicami, ko so ljudje krajši čas jedli večje količine hrane. Tako se je šestindvajset posameznikov teden dni prenajedalo. Nekaj od njih je povečalo kaloričen vnos za 50%, ob tem pa niso bili aktivni. Ostali so tekli dnevno 45 minut in zaužili 75% kalorij več kot običajno. Tisti, ki so tekli, naj bi tako zaužili približno enako količino kalorij kot tisti, ki tega niso počeli nič. V osnovi pa sta obe skupini zaužili toliko, da bi to morali voditi k pridobivanju telesne teže. In rezultat? Telesa tekačev so prenajdanje prenesla veliko bolje kot telesa neaktivnih posameznikov. Prav tako je bil stabilen tudi njihov krvni sladkor, pa so kazale manj nezaželjenih genetskih pojavov. 

Torej, vsakič ko je pred vami obdobje, ko uživate več hrane, se potrudite, da boste ob tem bili tudi telesno aktivni. Tako boste tudi preprečili številne negativne učinke v telesu četudi se kakšnemu odvečnemu kilogramu ne boste izognili.

Povzeto po: Another reason to keep running through the holiday season. Celoten članek si lahko preberete tukaj.
Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ